Accus

Compacte volhouders: accu's

Een accumulator, kortweg accu, is een elektrochemische opslagplaats voor energie (stroom). Vaak denkt men dat accu´s en batterijen hetzelfde zijn. Er is echter een verschil tussen een accu en een batterij. Batterijen vallen in de categorie "primaire batterijen" en accu's zijn "secundaire batterijen". Dit betekent dat accu's - in tegenstelling tot batterijen - opnieuw opgeladen kunnen worden.

Accu's en hun toepassingsgebieden

Mobiele apparaten worden bij de multi-media steeds meer toegepast. De 24-uurs informatie-uitwisseling is bijna vanzelfsprekend geworden, of het nu beroepsmatig of privé is. Dit is onder andere afhankelijk van accu's met een groot vermogen. Accu's zijn bijv. te vinden in mobieltjes en laptops - maar ook als stroombron voor lichten, zoals solarverlichting. En dat maakt energiezuinige en van netstroom onafhankelijke buitenverlichting mogelijk. De accu speelt daarbij een belangrijke rol. Via een zonnepaneel wordt de accu overdag door de zon opgeladen. Een volledig geladen accu geeft tot tien uur energie en daardoor brandt de solarlamp even lang.

Hoe werkt een accu?

Accu's slaan stroom op door een chemische reactie, waarbij o.a. een stroomgeleider wordt gebruikt. Dit is de zogenaamde elektrolyt. Deze stroomgeleider wordt geactiveerd door de werking van twee bewegende, tegengesteld geladen ionen. Hoe lang een accu bruikbaar is, hangt ook van het gebruik af. Geladen accu's die lange tijd niet gebruikt worden, kunnen geleidelijk vanzelf ontladen. Wanneer een apparaat - bijv. een laptop - ook op netstroom kan werken, is het raadzaam de accu eruit te halen. Daardoor wordt het aantal laad-ontlaad-cycli verminderd en de levensduur mogelijk verlengd.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.