Buitenwandlampen

Wandlampen toveren uw huis om tot een pronkstuk

De juiste wandlamp kan uw buitenmuur tot een waar kunstwerk omtoveren. Bij lampen24.be vindt u meer dan 1500 buitenwandlampen in verschillende stijlen: trendy-modern, rustiek-charmant, romantisch, roestvrij stalen lampen en energiebesparende ledlampen. We hebben echter ook lampen gemaakt van speciale materialen zoals koper of messing. Onze lampen met bewegingssensor verwelkomen uw gasten en schrikken ongenode gasten af. Kortom, u vindt hier alles wat u nodig hebt om van zelfs de meest eenvoudige buitenmuur een architectonisch pareltje te maken.

Veiligheid en buitenwandlampen

Een wandlamp voor uw buitenmuur is niet alleen mooi, maar ook goed voor de veiligheid. Met de juiste verlichting wordt elk drempeltje of oneffenheid in uw tuin zichtbaar. Dit is voornamelijk belangrijk voor uw gasten, die zich doorgaans niet bewust zijn van onverwachte structuren in uw tuin. Uit onderzoek is ook gebleken dat een goed verlichte buitenmuur een doeltreffend wapen tegen inbrekers is.

Verschillende materialen voor buitenwandlampen

Het ene materiaal is beter geschikt voor uw buitenwandlampen dan het andere. Sommige materialen zijn duurzaam, andere zijn eerder praktisch en nog andere vallen in een iets lagere prijsklasse. Denk er bij het kopen van de juiste wandlamp aan dat duurzaamheid van belang is. Hoe langer uw wandlamp meegaat, des te voordeliger de lamp voor u is. Bij lampen24.be vindt u wandlampen in de volgende materialen:

  • Koper 
  • Messing 
  • Aluminium 
  • Roestvrij staal 
  • Kunststof 
Buitenwandlampen online bij Lampen24.be

Welk materiaal u kiest, is afhankelijk van uw wensen. Koperen wandlampen zijn zeer populair voor buitengebruik. De voordelen zijn duidelijk: de lampen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens corrosiebestendig. Bovendien is het materiaal bestand tegen vocht en sterke temperatuurwisselingen. Geen wonder dat koper zeer populair is in lantaarnpalen langs de weg. Messing is een goudkleurige legering van koper en zink. Dit materiaal is ook zeer bestand tegen barre weersomstandigheden en wordt daarom veelvuldig gebruikt. Aluminium en roestvrij staal worden vaak in modernere buitenwandlampen gebruikt. Kunststof lampen zijn vaak voordeliger, maar dat betekent niet altijd dat ze voor andere materialen hoeven onder te doen. In onze webshop vindt u ook talloze voorbeelden van mooie en stevige kunststof lampen voor buitenshuis.

Bewegingssensoren zijn geen overbodige luxe

Tegenwoordig is energie besparen een goede zaak, zowel voor het milieu als voor uw energiefactuur. Maar om energie te besparen, hoeft u niet in het donker te blijven zitten. Een praktische oplossing is een buitenwandlamp met bewegingssensor. Deze gaan uitsluitend aan als ze een beweging registreren en zijn daarom praktisch en energiezuinig tegelijk.

Maar ook voor de veiligheid tegen inbrekers zijn bewegingsmelders ten sterkste aan te raden. Gemiddeld wordt er in België per dag 208 keer ergens ingebroken. Inbrekers doen graag onopgemerkt hun werk. Het belangrijkste ‘wapen’ tegen inbrekers is licht, vooral licht dat plotseling aanspringt. De beweging op zich heeft een afschrikkende werking. Bovendien neemt de kans ook toe dat de buurman of een toevallige voorbijganger de inbreker ziet.

Led-buitenwandlampen voor veiligheid en zuinigheid

Buitenwandlampen zijn er in verschillende uitvoeringen en diverse materiaalsoorten. U hebt keuze te over. Led-buitenwandlampen zijn ten sterkste aan te raden. Ledverlichting is goed voor het milieu en is duurzaam. Maar het grootste voordeel om deze verlichting buiten te gebruiken, is het feit dat ze minder snel warm wordt. Daardoor zijn ze schokbestendig en bestand tegen koude en trillingen. De prijs van ledverlichting ligt over het algemeen iets hoger, maar op lange termijn is led gunstiger dan de meeste andere vormen van verlichting. Led heeft een modern imago, maar u zult op onze website zien dat er led-buitenwandlampen in verschillende uitvoeringen en materiaalsoorten zijn: van klassiek tot modern, gemaakt van smeedijzer, koper of roestvrij staal.

Welke buitenwandlamp is perfect voor uw woning?

Uw woning valt op met de juiste buitenwandlamp. En als u de juiste lamp voor uw woning kiest, dan is deze zelfs overdag, als het licht uitgeschakeld is, een kunstwerk aan uw buitenmuur. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en uitvoeringen van buitenwandlampen in onze webshop en u vindt beslist de lamp die perfect past bij uw woning. Een buitenwandlamp is het eerste wat u ziet als u ’s avonds laat thuiskomt en kan daarom maar beter zorgvuldig worden gekozen. 


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.