Chroom/nikkel/rvs plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Plafondlampen van chroom/nikkel/rvs

  De charme van metalen lampen

  Metaal is modern! Plafondlampen in chroom, nikkel of rvs zien er elegant uit en zijn te combineren met allerlei kleuren. De keuze is vandaag de dag groter dan ooit. Dit is grotendeels te danken aan nieuwe LED-varianten waarbij de lichtbron en het design een spannende combinatie vormen.

  plafondlamp nikkel

  Welke plafondlampen zijn er in chroom, nikkel en rvs verkrijgbaar?

  De ontwerpen zijn zeer uiteenlopend. In principe is er een onderscheid te maken tussen plafondlampen die het licht op tweedimensionale wijze verspreiden en gerichte spots.

  In kleinere of nagenoeg vierkante ruimtes verdeelt één plafondlamp het licht meestal over de gehele ruimte. In grotere of ruimtes met hoeken kunnen spots gebruikt worden. Deze worden op elkaar afgestemd om de ruimte in zones te verdelen en deze individueel te verlichten.

  Wat is het voordeel van plafondlampen met LED?

  Platte lichtbronnen in plaats van uitstekende lampen: LED-technologie biedt ontwerpers van plafondverlichting een belangrijk voordeel: De flexibele, compacte verlichtingstechnologie maakt volledig nieuwe vormen mogelijk.

  LED verlichting biedt ook andere voordelen, zoals een hoge energiebesparing en een lange levensduur.

  plafondlamp chroom
  rvs plafondlamp

  Hoe installeer ik plafondlampen?

  Raadpleeg altijd een erkend elektricien voor de elektrische installatie. De bijgevoegde montagehandleiding biedt altijd hulp. In deze handleiding zijn de bijzondere kenmerken van de betreffende lamp aangeduid.

  Zijn hedendaagse plafondlampen dimbaar?

  Als het om conventionele plafondlampen gaat met gloei- of halogeenlampen, dan zijn deze net als voorheen dimbaar.

  LED verlichting daarentegen is niet altijd dimbaar en als ze dat wel zijn, dan niet met elke dimmer. De eenvoudigste manier is om te kiezen voor een geïntegreerde dimoplossing, bijvoorbeeld EasyDim. Dan kunt u met de normale lichtschakelaar het licht dimmen.

  Er zijn verder ook oplossingen met afstandsbediening beschikbaar. Meer details vindt u in de artikelgegevens in de webshop.

  afstandsbediening
  rvs plafondlamp

  Hoe voorzie ik een normale plafondlamp van LED-technologie?

  Een normale plafondlamp van chroom/nikkel/rvs, d.w.z. een lamp met een fitting, is eenvoudig van LED-technologie te voorzien. U hoeft alleen maar de lichtbron te vervangen door een LED-variant, bijvoorbeeld een E27-, G9- of GU10-halogeenlamp met een E27-, G9- of GU10 LED-lamp.

  Zorg ervoor dat de helderheid in lumen vergelijkbaar is. Let op: LED lampen zijn niet zo gemakkelijk te dimmen als halogeenlampen. Hiervoor zijn speciale dimbare LED-lampen en, indien nodig, speciale dimmers noodzakelijk – onze experts adviseren u graag!

  Wilt u meer weten over chroom/nikkel/rvs plafondlampen of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  € 10 korting

  *Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.