Binnenkijken bij Valentina Contrasti
a.k.a. AusNuance


De kunst om kleine ruimtes
optimaal te benutten

"Ik verzamel interessante impressies van huizen die me het meest fascineren en ik vertel verhalen met afbeeldingen van de hele wereld", beschrijft de Italiaanse liefhebster van interieur en design Valentina Contrasti haar werk.

Uit Valentina's passie voor interieur werd AusNuance geboren. Haar blog is een community en ontmoetingsplaats voor liefhebbers van binnenhuisarchitectuur en voor iedereen die zijn huis wil verbouwen, renoveren en decoreren.

Lampadina tafellamp van FLOS
Uitzonderlijke bron van ideeën op slechts 50 m²

De blog gaat over de nieuwste trends op het gebied van interieur, lifestyle en reizen maar ook over de ideeën en de beroemdste creatie van Valentina: het AusNuance-appartement.

Dit appartement is niet alleen een bron van esthetische inspiratie, maar ook echte kosmopolitische levensstijl en kunst: de kunst van het leven in kleine ruimtes. Want dat is hoe Valentina leeft: op slechts 50 m2 op de zolder van een oud gebouw in het historische centrum van Reggio Emilia.

Dit bijzondere appartement is een ruimte die elke dag vorm krijgt en zich transformeert. Een woning om in te wonen, maar ook een studio, een showroom, een tijdelijke ruimte en een uitzonderlijke bron van ideeën.

Lampadina tafellamp van FLOS
Binnenkijken bij Valentina Contrasti

Unieke vintage- en designmodellen worden gecombineerd met zorgvuldig met de hand geselecteerde, betaalbare items: Valentina's appartement is een fascinerend voorbeeld van de Italiaanse stijl van dit millennium.

Ze houdt vooral van de minimalistische stijl. Deze is met name terug te vinden in grote Italiaanse designobjecten zoals de lamp LAMPADINA van FLOS, ontworpen door de grote meester Achille Castiglioni.


Uit het interieur van Valentina – Italiaans minimalisme

Lampadina tafellamp

"Minder is meer" - Dit motto had Achille Castiglioni vast ook in gedachten toen hij de originele tafellamp Lampadina ontwierp. Hoewel Lampadina tot het wezenlijke beperkt is, heeft ze toch dat beetje extra.

Product bekijken

Lampadina tafellamp van FLOS
"Ik meng graag stijlen en kleuren“

In het leven van Valentina zijn de toonaangevende merken uit de meubel- en verlichtingsindustrie met het label "Made in Italy" altijd aanwezig: "Ik meng graag stijlen en kleuren. Net als dat ik ervan houd om verhalen te vertellen met foto's en video's waarin ik probeer de waarden en achtergronden over te brengen van de producten en bedrijven die ik het leukst vind. Dat is waar ik het meest van houd".

Elke plek is een bron van inspiratie voor de reislustige Italiaanse: "Ik ben dol op het ontdekken van elke verborgen plek, op het wandelen door de drukke straten van Milaan of gewoon op het bekijken van de wereld vanuit het raam van mijn kleine woning". En de volgende aankoop van een lamp? Die staat bij Valentina al op de planning: namelijk "de Tolomeo van Artemide, maar dan als staande lamp!"


Design lampen op Valentina' s verlanglijstje

Design vloerlamp Tolomeo Lettura

Product bekijken

Design vloerlamp Tolomeo Mega

Product bekijken

Binnenkijken – Laat u inspireren

Lukas Engelbert
Hier is de Duitse
Bauhaus-stijl

Binnenkijken

Camilla Bisgaard Vendelbo
Foto's en indrukken - Scandinavische stijl

Binnenkijken
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.