Florentijnse hanglampen

Florentijnse hanglampen - bloemen-lichtkunst in Italiaanse stijl

Kunstzinnig staan de bloemen overeind. De ene keer zijn het afzonderlijke bloemen, de andere keer een overweldigend bouquet. Veelal is het bepalende stijlelement van de Florentijnse hanglampen, de bloem die sinds de middeleeuwen het stadswapen van Florence siert, een stad in midden-Italië. Terecht behoort deze pittoreske oude binnenstad van Florence sinds 1982 tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed. De bloem van het stadswapen, een gestileerde iris, is bij het beschrijven van Florentijnse hanglampen niet onbelangrijk. Een bron van inspiratie voor de kunstzinnige vormgeving van deze buitengewone lichtobjecten is echter vooral het oude Florentijnse kunsthandwerk.

Ornamenten van kristal en metaal verfraaien ieder vertrek

Florentijnse hanglampen zijn kunstwerken, gemaakt met veel liefde voor detail. Vooral bloemvormige handgeschilderde glaskelken in verschillende kleurstellingen - maar ook bloemen van loodkristal zetten uw huis in een heel nieuw licht! Het kristal breekt namelijk het licht heel mooi en zorgt voor schitterende lichtreflecties. Maar ook overdag, als de Florentijnse hanglamp misschien helemaal niet aan staat, is het een echte eyecatcher.

Florentijnse hanglampen: van uiterst modern tot klassiek

Modern of nostalgisch - Florentijnse hanglampen bekoren door hun variatie. De ene lamp is antiek, de andere modern, weelderig of eenvoudig. En met 5 lichten is hun uitstraling even indrukwekkend als met 12 of 18 lichten. Ook zijn Florentijnse hanglampen afzonderlijk te gebruiken en doen ze het desgewenst goed in zowel de woon- of eetkamer als in de keuken.

Naast Florentijnse hanglampen biedt ons assortiment een arsenaal aan hanglampen in andere stijlen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.