Florentijnse plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Genieten van aangenaam licht

  Zoals alle Florentijnse verlichting gaan ook de Florentijnse plafondlampen terug naar de traditionele ambacht. Het belangrijkste kenmerk van een Florentijnse plafondlamp is zijn prachtige gebloemde versiering: bloemen en bladeren. Aan deze bijzonderheden zijn Florentijnse plafondlampen direct herkenbaar. Doordat de onderdelen van een Florentijnse plafondlamp meestal verguld zijn, heeft hij een nobel en artistiek uiterlijk. Florentijnse plafondlampen horen niet zonder reden tot de meest populaire lampen; ze hebben een grote groep liefhebbers van elke leeftijd.

  Florentijnse plafondlampen hebben spirit en charme

  Florentijnse plafondlampen zijn ondanks hun versieringen toch niet overdreven. Florentijnse plafondlampen bezitten een zekere lichtvoetigheid, spirit en charme. Deze eigenschappen hebben Florentijnse plafondlampen vermoedelijk omdat hun motieven ontleend zijn aan de natuur. Daarom zijn Florentijnse plafondlampen zeer authentiek. Het is dus vaak de natuurliefhebber die zijn kamers met expressieve Florentijnse plafondlampen siert. Het zou ongepast zijn om over het decor van Florentijnse plafondlampen te spreken van "simpel" of "terughoudend".

  De lelie als motief op Florentijnse plafondlampen

  De Toscaanse hoofdstad Florence is te beschouwen als de bakermat van de Florentijnse stijl - en dus ook van de Florentijnse plafondlampen. Sedert de middeleeuwen siert de lelie het stadswapen van Florence; misschien is zij wel daarom een geliefd motief op Florentijnse plafondlampen. De lelie is ook het voorbeeld voor veel bloemvariaties op Florentijnse plafondlampen. Over het algemeen dienen plafondlampen als hoofdverlichting. Door hun gevarieerde decors zijn Florentijnse plafondlampen meer dan functionele verlichting. Door de vele kleuren zijn de Florentijnse plafondlampen zeer aantrekkelijk: vooral gouden, groene en bruine tinten. Florentijnse plafondlampen hebben een Italiaanse uitstraling en hun kappen - vaak van opaalglas gemaakt - zorgen voor gezellig licht.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  € 10 korting

  *Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.