Florentijnse wandlampen

Florentijnse wandverlichting als eigentijdse kunst

Het model van de Florentijnse wandlampen die met bloem- en bladmotieven versierd zijn, is de traditionele Florentijnse handwerkkunst, waarvan vooral de lelie, die sinds de Middeleeuwen het wapen van de stad Florence siert, het symbool is. De Florentijnse wandlampen van tegenwoordig zijn nog altijd versierd met bloemen en blaadjes; ze zijn te vinden in allerlei variaties en stijlen. Het traditionele karakter van de Florentijnse handwerkkunst blijft echter bij de huidige wandlampen behouden; daarom zijn ze ook nu nog zeer goed te gebruiken als bron van licht.

Florentijnse wandverlichting als eigentijdse kunst

Florentijnse wandverlichting is niet alleen als verlichting, maar ook als hoogwaardige kunst te gebruiken die als een bijzonder blikvanger elke ruimte verrijkt met zijn natuurlijke en romantische glans. De variatie in wandverlichting gaat van enkele bloemvormige glazenbollen naar lampen met meerdere bloemen versierd met bladmotieven. De met filigraan bewerkte Florentijnse wandlampen zijn deels verfijnd met goud- en kleuraccenten. De speelse en uitgebreide versiering maakt de wandlamp ook bij daglicht tot een stijlvolle wanddecoratie. Ons brede aanbod bevat zowel klassiek vervaardigde Florentijnse wandlampen als moderne interpretaties van de traditionele kenmerken.

Door deze wandverlichting waant u zich in Italië

De Florentijnse wandlampen verspreiden door de versiering met bloemen en blaadjes niet alleen een speels-romantische sfeer, maar symboliseren ook het Italiaanse gevoel in uw eigen huis. Zelfs de namen van de wandlampen verwijzen naar Italiaanse steden, vooral naar Florence als hoofdstad van Toscane en geboortestad van de beroemde en buitengewone Florentijnse wandlampen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.