Halogeen inbouwlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Inbouwspots voor buiten IP65/67/68

  Buitenverlichting met verhoogde vochtbescherming

  LED inbouwspots

  Wat betekent IP 65/67/68?

  Grondspots met IP65, 67 en 68 zijn allemaal stofdicht en hebben een verhoogde bescherming tegen het binnendringen van vocht.

  Bij IP65 is er sprake van bescherming tegen waterstralen, bij IP67 tegen tijdelijke onderdompeling. Lampen met laatstgenoemde beschermingsklasse zijn dus ook geschikt voor installatie in bijvoorbeeld opritten, die tijdelijk onder water kunnen staan bij zware regenval.

  Lampen met IP68 zijn waterdicht tegen permanente onderdompeling en worden vaak gebruikt in waterobjecten zoals zwembaden. Hierbij moet echter absoluut de maximale onderdompeldiepte in acht worden genomen. Zo zijn sommige inbouwspots met IP68 geschikt voor gebruik op een diepte van 10 m, 2 m of slechts 0,5 m. De betreffende informatie is terug te vinden in de productbeschrijvingen.

  Kan ik over inbouwspots voor buiten heen rijden?

  Als u inbouwspots hebt geplaatst, bijvoorbeeld in de oprit van de binnenplaats, dan moet u daar natuurlijk overheen kunnen rijden. Of u überhaupt over de lamp heen kunt rijden en welke maximale belasting is toegestaan, staat vermeld in de desbetreffende productbeschrijvingen. Een grondspot kan ontworpen zijn om een belasting tot 500 kg of 1,5 ton te weerstaan.

  inbouwspots
  grondspots

  Welke lichtbron hoort thuis in een inbouwspot voor buiten?

  De meeste inbouwspots hebben een fitting voor reflectorlampen, bijv. GU10 of GU5.3/MR16. Voor deze fittingen zijn er meestal moderne LED-lichtbronnen beschikbaar, die ook een goede keuze zijn voor inbouwspots. LED-lichtbronnen zijn niet alleen zeer energiezuinig, maar vergen ook nauwelijks onderhoud, omdat hun lange levensduur het vervangen van lampen op de lange termijn overbodig maakt. Er zijn ook modellen met vast geïnstalleerde LEDs, bijvoorbeeld hoogwaardige Cree-LEDs.

  Hebt u behoefte aan goed advies over inbouwspots voor buiten of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: vul het contactformulier in.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.