Handschijnwerpers

Handschijnwerpers - krachtige, draagbare lampen voor hobby en werk

Een handschijnwerper is - net zoals een zaklamp - een draagbare lamp, onafhankelijk van stroomvoorziening, die zowel privé als bedrijfsmatig gebruikt wordt. Binnenin de handschijnwerper zit een reflector, die de lichtstralen bundelt en in één richting leidt. Hierdoor wordt voorkomen, dat het licht van de handschijnwerper ongebundeld verloren gaat in de ruimte. Handschijnwerpers zijn veelzijdig: Voor privégebruik zijn ze handig op de camping of op trektochten en daarnaast zijn het nuttige hulpmiddelen voor openbare diensten en reddingswerkers. Ook als kortdurende noodverlichting bij stroomuitval zijn handschijnwerpers zeer nuttig.

Toebehoren van handschijnwerpers

De meeste handschijnwerpers zijn uitgerust met een schouderriem of een draagriem. Met uitklapbare voetjes om de handschijnwerper neer te kunnen zetten wordt de lamp nog praktischer. Doordat je de handschijnwerper neer kunt zetten, heb je bij het werk de handen vrij en heb je toch krachtig en effectief licht. Het materiaal, waaruit de handschijnwerper vervaardigd is, is zeer robuust en voldoet zeker aan de speciale vereisten die gesteld worden aan handschijnwerpers.

Handschijnwerpers zijn met verschillende soorten lampen

Halogeenlampen, xenon- en kryptonlampen of LED's. Vaak zie je bij handschijnwerpers een combinatie van twee verschillende lampen, bijv. halogeen en LED. Met het omschakelen naar een tweede, energiezuiniger lamp kan onder bepaalde omstandigheden waardevolle energie bespaard worden. Bijvoorbeeld wanneer een tijdje wat minder sterk licht nodig is.

Stroomvoorziening bij handschijnwerpers

Gewoonlijk werken handschijnwerpers op batterijen of accu's. Veel handschijnwerpers hebben echter ook een aansluiting waarmee ze via het dashboard (bijv. sigarettenaansteker) op de accu van de auto aangesloten kunnen worden. De levensduur is enerzijds afhankelijk van de kwaliteit van de accu en anderzijds van het soort lamp. Gebruikt men vaak het spaarlicht, d.w.z. de tweede, niet zo krachtige lamp, dan geeft de handschijnwerper langer licht, dan wanneer alleen de hoofdlamp (halogeen of xenonlamp) wordt gebruikt. De spaarlamp van de handschijnwerper kan tot 20 uur branden, de hoofdlamp echter maar enkele uren.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.