Hoofdlampen

De hoofdlamp - verlicht het blikveld van de gebruiker

De hoofdlamp, of voorhoofdlamp, is bij bergbeklimmen en kamperen al lang bekend en geliefd, maar wordt ook steeds meer bekend buiten de gespecialiseerde markt. De hoofdlamp, van oorsprong eigenlijk een zaklamp, is een compacte, mobiele lamp met eigen stroomvoorziening. Vergeleken met zaklampen heeft de hoofdlamp echter twee belangrijke voordelen. Doordat de hoofdlamp op het voorhoofd bevestigd wordt, heeft de gebruiker altijd beide handen vrij om te werken, te klimmen of te sleutelen. Bovendien valt het licht van de hoofdlamp altijd precies op het gezichtsveld van de gebruiker.

Handige verlichting - niet alleen voor kampeerders en avonturiers

Voor outdoor-activiteiten zoals bergbeklimmen, kamperen of grotwandelingen, zijn hoofdlampen allang geen geheim meer. Inmiddels ontdekken ook joggers, wandelaars en fietsers, die ook tijdens lange, donkere winteravonden hun sport willen uitoefenen, de hoofdlamp als praktisch hulpmiddel in het donker. Ook klussers en thuiswerkers, die bijv. met fijn materiaal in kleine hoekjes van het huis werken waar het lastig is andere verlichting aan te brengen, werken graag met een hoofdlamp. Afhankelijk van de toepassing moet gelet worden op bepaalde eigenschappen van een (voor)hoofdlamp. Voor joggers is het bijv. belangrijk, dat de hoofdlamp goed zit, en blijft zitten bij voortdurende schokken en ondanks zweetvorming niet verschuift. Voor deze toepassing moet de hoofdlamp beschikken over een antislip- en zweetabsorberende band.

Verschillende types hoofdlamp

Hoofdlampen kenmerken zich hoofdzakelijk door het soort lamp dat gebruikt wordt. Er zijn hoofdlampen, die zijn uitgerust met halogeenlampen, andere met LED's. Ook zijn combinaties van beide, zogenaamde hybride-hoofdlampen, verkrijgbaar. Hybride-hoofdlampen hebben zowel LED's als halogeenlampen, waartussen geswitcht kan worden. Dat is erg handig, omdat halogeenlampen wel meer energie gebruiken, maar ook een betere reikwijdte hebben. LED's zijn energiezuinig, maar hebben minder bereik. Welk soort (voor)hoofdlamp je aanschaft, hangt af waarvoor je hem wilt gebruiken: Voor hobby en sport is een hoofdlamp met minder bereik het meest geëigend, voor beroepsmatig gebruik is vaak een betere reikwijdte noodzakelijk.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.