Alles over LED-verlichting

Waarop moet ik letten bij het kopen van LED-lichtbronnen? Zijn LED-lampen ook geschikt voor de tuin? Welke mogelijkheden bieden LED-lampen voor mijn interieur? Deze en verdere vragen beantwoord onze informatiepagina rondom LED-verlichting. Ontdek interessante feiten en laat u inspireren door praktische en stijlvolle tips uit de wereld van de LED-techniek. Gebruik deze informatiepagina als handleiding, om uw thuis om te toveren in uw eigen paradijsje en denk daarbij tegelijkertijd aan het milieu en uw eigen portemonnee.

LED-Beleuchtung

Met moderne LED-lampen bieden een arsenaal aan mogelijkheden en voordelen. Op de eerste plaats staat natuurlijk de energiezuinigheid van LED-verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. Vergeleken met de ouderwetse gloeilamp gebruikt een moderne LED-lichtbron tot wel 90% minder energie. Daarnaast heeft een LED-lamp een levensduur van tot wel 50.000.

Bent u eenmaal overgestapt op LED-verlichting, dan zult u merken, dat u niet meer zoals vroeger, regelmatig een peertje hoeft uit te wisselen. In tegenstelling tot de inmiddels ook ouderwetse spaarlamp is de LED-lamp tevens erg spaarzaam. Bovendien zijn LED-lampen vrij van kwikzilver en profiteert u in een fractie van een seconde van de volle lichtsterkte. Weet u nog hoelang we vroeger moesten wachten tot het licht eindelijk fel genoeg was? Nou die tijd is dus voorbij. Dat LED-verlichting meteen 100% van haar lichtsterkte heeft, is ook erg praktisch in combinatie met bewegingssensoren.

Een vervelend vooroordeel waar de LED-lamp mee te kampen heeft, is dat het licht ongezellig en koud zou zijn. Nou is dat gedeeltelijk ook zo, maar LED-verlichting laat zich steeds meer van haar warme kant zien. Steeds meer LED-lichtbronnen hebben warmwit licht van 3.000 Kelvin of zelfs minder. Ook zijn er RGB-LED-lampen voor gezellige andere kleuren, zoals oranje, rood of paars. De nieuwste trends laten LED-verlichting met afstandsbediening zien, waardoor de lichtkleur en de lichtsterkte aan iedere situatie kan worden aangepast. Dus productief daglicht voor in de studeerkamer, maar ook gezellig licht voor een romantische avond in de woonkamer.

Toegegeven, zo’n LED-peertje (vooral die met de nieuwste technische snufjes) is natuurlijk duurder in de aanschaf, maar deze kosten heeft u razend snel terugverdiend. TIP: Mocht u de investering in het begin toch de duur vinden, dan kunt er natuurlijk ook voor kiezen eerst bepaalde lampen in huis van LED-lichtbronnen te voorzien. Kies dan eerst voor ruimtes waar u de meest tijd van de dag verblijft, zoals in de woonkamer en in de keuken. De toilet, tenzij u veel op de pot zit, kan ook in een later stadium worden meegenomen.

Overstappen op LED-lichtbronnen is verdraaid makkelijk

Overstappen op LED-lichtbronnen is makkelijker dan veel mensen denken. De meesten lampen (armaturen) hebben een grote of een kleine fitting, in vaktaal E27 of E14. Moderne LED-lichtbronnen hebben exact dezelfde fittingen. Dus het oude peertje draait u eruit, en vervolgend draait u het zuinige LED-peertje erin. Ook voor andere lichtbronnen, zoals GU10 of G9, zijn er goede LED-varianten, waarmee u flink energie bespaart.

Met de overstap naar LED is het aantal Watt geen goede maatstaf meer. De meeste lampen en lichtbronnen geven op de verpakking of in de webwinkel een zogenaamde vergelijkingswaarde aan. Deze vergelijkingswaarde vergelijkt het vermogen van de lichtbron met de oude vertrouwde Watt-waarden. De beste methode om lichtbronnen te vergelijken en de juiste lichtsterkte in te schatten, is het aantal lumen.

Nieuwe LED-verlichting trends voor binnen en buiten

Armaturen (lampen) met moderne LED-technologie zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: verwisselbaar en met vaste LED-lampen. Twijfels over lampen met vast ingebouwde LED’s zijn begrijpelijk, maar gezien de levensduur van max. 50.000 uur bijna ongegrond. Alleen als u lampen permanent laat branden, dan zouden deze na 5 jaar op kunnen zijn. Bij normaal gebruik zou een lamp met vast ingebouwde LED-verlichting veel meer dan 10 jaar meegaan. Tegen die tijd zouden andere onderdelen van een andere lamp het in veel gevallen ook begeven. De ingebouwde LED-verlichting maakt bovendien nieuwe verlichting trends mogelijk, die met traditionele lichtbronnen onmogelijk zouden zijn geweest.

Interessante LED-binnenverlichting

Bij het gebruik van LED-binnenverlichting dient u drie soorten lichtfuncties te onderscheiden: de basisverlichting is bestemd voor oriëntatie in de kamer of kan gebruikt worden om de ogen te ontlasten tijdens het kijken naar de televisie. Gerichte verlichting is de beste manier om het meeste uit uw kook-, lees- of schrijfwerk te halen. Ten slotte blijft de sfeerverlichting over, waarmee u stijlvolle accenten kunt plaatsen - bijvoorbeeld met decoratieve LED-strips op uw meubels.

Het licht zelf bepalen, met intelligente LED-verlichting

Intelligente, op afstand bedienbare LED verlichtingssystemen zoals Philips Hue zijn comfortabel en bieden ruimte voor individuele lichtconcepten. Bovendien verhogen ze de beveiliging, omdat u uw smartphone kunt gebruiken om uw verlichting van overal in de wereld te controleren. Uw huis is altijd bewoond. In maximaal 16 miljoen lichte kleuren kan er voor iedere gelegenheid een speciale lichte sfeer worden gecreëerd en opgeslagen. Foto's kunnen ook als sjabloon gebruikt worden voor het verlichten van stemmingen. Dankzij een zacht gesimuleerde zonsopgang in hun eigen slaapkamer, zijn schril alarmgeluiden nu passé. En zelfs oude geprijsde lampen kunnen geïntegreerd worden in uw slimme lichtconcept, die uiteraard altijd uit te breiden is, uitgerust met een bijbehorende LED-lichtbron.

Als u uw intelligente lichtconcept wilt bedienen zonder extra accessoires zoals routers en smartphones, kunt u ook iDual gebruiken om de verlichtingsregeling naar uw huis te brengen. Niet alleen vooraf gedefinieerde lichtscenario's zijn beschikbaar. U kunt ook uw eigen kleurenwerelden creëren en opslaan via een kleurwiel.

Interessante LED-buitenverlichting

LED-lampen zijn ook de juiste keuze voor de tuin, het terras of het balkon. LED-verlichting voor buiten biedt niet alleen meer veiligheid door een betere oriëntatie, maar ook stijlvolle accenten. LED-buitenverlichting is er onder andere in de categorie buitenwandlampen, design-buitenverlichting, tuinpadverlichting en zelfs als vijververlichting.

Verlichting op zonne-energie, vanzelfsprekend met LED-technologie

Lampen op zonne-energie zijn meestal voorzien van langlevende, milieuvriendelijke en compacte led’s. Dit heeft als voordeel dat niet veel zonne-energie nodige is om een solarlamp toch uren lang te kunnen laten branden.

In een tijd waarin ’global warming’ een grote bedreiging is voor ons klimaat, is zonne-energie een must. In het begin waren zonnepanelen nog aan de dure kant en leverde een klein zonnepaneel net genoeg energie op voor uw fietsverlichting. Maar de tijden zijn veranderd. Zonne-energie is in opkomst. Dat kunt u duidelijk zien aan ons ruime assortiment aan lampen op zonne-enrgie voor uw tuin. U vindt hier tuinverlichting die zichzelf in haar energie voorziet door middel van zonnepanelen. Dat varieert van een eenvoudig huisnummerlampje tot bollampen van een halve meter groot die van kleur wisselen. Voor tuinverlichting op zonne-energie vindt u hier alle mogelijkheden.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur