Industriële stijl - wonen in een loft

Industriële Lampen zorgen voor een stoer interieur

Fascinatie Loft-flair: De industriële stijl maakt indruk met rustiek-nonchalante, relaxt-onconventionele fabriekscharme en creatieve details. Vooral op het gebied van verlichting ontstaan steeds nieuwe, spannende industriële designs, die met hun opzettelijke hoeken en randen, met details zoals pijpen, ventielen of klinknagels niet alleen persoonlijkheid en creativiteit uitstralen, maar ook veel nostalgie. Het feit dat de industriële elegantie met al zijn rustieke elementen zo comfortabel is, is het grote geheim van deze woonstijl. Nergens anders ziet de ongedwongen combinatie van koel metaal, onbehandeld hout, glas, katoen en linnen er zo stijlvol en comfortabel uit!

Alle verlichting in industriële stijl


Wat typeert de industriële stijl?

Metaal, roest en afbladderende verf: en dat allemaal heel comfortabel!

De industriële stijl dateert uit de tijd dat kunstenaars van goedkoop gehuurde fabrieken echte woonruimtes maakten. Tegenwoordig voegen we eerder wat fabrieks-charme toe aan onze woonruimte. Vaak door middel van interieurobjecten zoals de lamp. En omdat die ons, net als in elke andere moderne woonstijl, comfort moeten bieden, schijnen industriële lampen nooit koud en blauwachtig, maar in prettig warmwit.

Hanglamp Frieda | 1509285

Rustieke statements van metaal

Industriële lampen zijn meestal van metaal en zien er massief en zwaar uit. Maar ze zijn ook heel persoonlijk, creatief en informeel. Ze hebben details zoals klinknagels, afbladderende verf, roestsporen en oneffenheden. Zoals bij elke interieurstijl, kunnen we er ook bij een industriële stijl voor kiezen om accenten te leggen met onze verlichting. Een lamp in industriële stijl boven de eettafel of op het dressoir in een verder eenvoudig interieur: een echte blikvanger en een vleugje loftcharme voor uw eigen huis!

Binnenverlichting van metaal

Vloerlamp Joshua | 6055456

Een trend op drie poten

Statieflampen zijn verkrijgbaar voor bijna elke interieurstijl. Ze vinden hun oorsprong in camerastatieven en de atelier- of studioverlichting van kunstenaars. Open metalen schermen zoals bij industriële verlichting en massieve metalen poten kenmerken de statieflampen van de industriële stijl. En zodat de lamp er uiteindelijk niet "te modern" uitziet voor de industriële stijl: gloeilampen in plaats van matte lampenkappen of energiebesparende spiralen!

industriële vloerlampen

Stoere lampen uitgelicht
Vloerlamp Giulie | 9621638

Nieuwe designs voor de vintage loft

Hoe de industriële stijl steeds weer opnieuw wordt uitgevonden

Hoewel je nog steeds rustig een rommelmarkt kunt bezoeken voor andere authentieke interieurobjecten in industriële stijl, zijn industriële lampen daarentegen nooit "oude" of gebruikte voorwerpen. Ze zijn opzettelijk oud gemaakt. En dat is een groot verschil. Want daardoor ontstaan altijd nieuwe, opwindende en op fabrieksuitstraling geïnspireerde ontwerpen. Bijvoorbeeld met ventielen, buiselementen en natuurlijk met moderne LED-technologie.

!In de industriële stijl is het design niet meer zoals vroeger uit functionaliteit ontstaan. De vintage look met al zijn opzettelijke eigenaardigheden en randen is een stijlmiddel, dat ruwe machine-optiek vakkundig combineert met een moderne lifestyle!

Ontdek de nieuwste industriële lampen

Ruige types uitgelicht

Glanzend cool beton

Het trendy materiaal voor een industrieel interieur

Als je vroeger aan beton dacht, dan was het steekwoord "decoratieobject" voor huis en tuin daar waarschijnlijk niet bij. Tegenwoordig is beton echter een van de trendy materialen bij uitstek! In vele verschillende interieurs maakt het ons huis ongelooflijk cool!

Ook als lampen gemaakt van beton of in betonkleurige varianten zet deze stijl zijn triomftocht voort. En welke stijl is beter geschikt voor een betonnen lamp dan de industriële stijl? Want datgene wat rustieke charme geeft aan de muur en de vloer, is ook als lamp een echte blikvanger. Het rustige grijs, de ruwe haptiek, de eenvoudige maar toch veelzijdige ontwerpen zorgen voor elegantie, zwaarte en persoonlijkheid. En dat past precies bij industriële elegantie!

En voor wie houdt van wat meer gezelligheid: kies dan gewoon voor betonlampen gecombineerd met andere materialen zoals hout of koper!

~ Massief, rustiek, veelzijdig ~

Verlichting met beton

Hanglamp Anouk | 1509039
Robuuste lampen uitgelicht
Hanglamp Matteo, Nio und Bikkel (3517132, 4011749, 8509694)

Het wordt fleurig in de loft

Kleuraccenten in de industriële stijl

De grijze, soms glanzende, soms matte metalen look van veel lampen in industriële stijl past perfect bij het kleurenpalet van de industriële stijl. Dit palet is vaak erg rustiek met donkere leren banken, vintage houten elementen en details in beige, olijf, zwart of donkerrood.

Daarom kiest men in de industriële stijl ook vaak voor koele, vakkundig aangebrachte kleuraccenten. Natuurlijk zijn lampen hierbij ook een goede keuze! Diep groen, blauw of rood, een opvallende kopertint of helder wit worden echte, glanzend gekleurde accenten in uw huis.

Het belangrijkste kenmerk van deze kleuren is echter: ze moeten er uniek en het liefst used uitzien. Daarom hebben industriële lampen vaak slimme details zoals plaatselijk afgebladderde verf of kunstmatig gecreëerde roest.

Roest als stijlmiddel: dat kan alleen bij een bijzondere interieurstijl zoals de industriële elegantie!

Stoer en vrolijk

Met meerdere lampen, graag!

… op een industriële manier

In de Scandi stijl, moderne stijl en ook wel bij de boho elegantie: lampen met meerdere lichtbronnen of met meerder lampenkappen aan een houder zijn bijzonder trendy..

En dus ook in de industriële stijl. Daar is het bijzonder creatief, ongebruikelijk en: baanbrekend! Lampen heel cool aan het uiteinde van kronkelende, ogenschijnlijk geroeste pijpen geplaatst. Lampenkappen als stijlvolle kopieën van filmlampen, in populaire betonlook of gebundeld in een trendy kooiontwerp. Met deze lampen haalt u een glanzend highlight met industriële elegantie in huis!

~ Spectaculaire fabrieksstijl ~

Kroonluchter Fulton | 3048720
Zware jongens uitgelicht

Art.Nr. 9624234, 3031862

Checkbox industriële stijl

  • De industriële stijl: relaxte fabriekselegantie met veel nostalgie Fabriekselegantie gecombineerd met huiselijkheid
  • Lampen design volgens industrial art! Met buizen, klinknagels, ventielen & roestdetails
  • Moderne techniek in vintage look? Geen probleem! Lampen worden op een super stijlvolle manier oud gemaakt.
  • Meer lichten aan een lamp: spectaculaire designs en uniek licht
  • Nog huiselijker in de gezellige „loft“: lichtkleur warmwit!
  • Nog meer loft-charme: donkere leren banken, rustieke houten vloeren & veel vintage decoraties!
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.