Kastverlichting

Meubelverlichting – niet alleen ‘schone schijn’ maar ook praktisch

Meubelverlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken in moderne woningen. Dat komt omdat deze vorm van verlichting zowel functioneel als esthetisch kan worden gebruikt. Misschien wilt u uw kostbare verzamelobjecten op een speciale manier in de spotlights zetten? Of wilt u extra sfeer creëren met app-bestuurbare lightstrips? Maar meubelverlichting is niet alleen esthetisch. Zo kunt u bijvoorbeeld met deze soort verlichting in uw kleerkast altijd meteen de juiste broek of rok vinden. En in de boekenkast vindt u dankzij de juiste verlichting heel snel alle titels in uw huisbibliotheek.

Meubelverlichting en zijn varianten

Er zijn eindeloos veel toepassingsmogelijkheden voor elk soort meubelverlichting. Daarom is er voor elke ruimte in uw huis wel een toepassing te bedenken. Een greep uit de verschillende ruimtes en hun mogelijkheden:

  • Keuken: hier is werkbladverlichting zeer praktisch. Zelfklevende leds zijn hier bijzonder geschikt, omdat ze nauwelijks warmte ontwikkelen. 
  • Living: hier kunt u opbouwspots of meubelinbouwlampen gebruiken. Deze zorgen voor een buitengewoon sfeervolle, indirecte verlichting. 
  • Badkamer: hier kunt u verlichting boven uw badkamerspiegel monteren. 
  • Slaapkamer: verlichting in uw kleerkast zorgt ervoor dat u altijd het gewenste kledingstuk kan terugvinden. 

Voor alle ruimtes geldt dat u verlichting in de meubels zelf, zoals in het hout, kan inbouwen. Dit zijn de zogenaamde meubelinbouwlampen. Ze blijven visueel op de achtergrond, maar licht-technisch hebben ze een zeer interessant effect op de sfeer in uw ruimte.

Meubelverlichting bij Lampen24.be

De functionele meubelverlichting: meubelopbouwspots

Opbouwspots zijn kleine spotjes die u gemakkelijk kunt bevestigen aan uw plafond of muur. Deze zijn ook heel erg geschikt voor opvallend verlichte ruimtes, zoals planken, etalages en kasten. Hiermee kunt u mooie accenten aanbrengen. Meubels met meubelopbouwspots brengen een sfeervolle verlichting in de kamer.

Vooral in uw keuken kunt u nooit genoeg licht hebben. Als u bijvoorbeeld met een scherp mes, een machine of een hete kookplaat aan het werk bent, is een scherp, functioneel licht een must voor uw veiligheid. Hierbij vormen meubelopbouwspots de perfecte oplossing. De wigvormige opbouwspots verlichten uw aanrecht zoals het hoort: met helder licht, zonder dat het verblindend werkt. Deze kunt u gemakkelijk onder uw keukenkastjes monteren, zodat de schaduwvorming op het aanrecht beperkt wordt.

Led-meubelverlichting

De mogelijkheden van led (Light Emitting Diode) zijn eindeloos. Dankzij de vele voordelen wordt deze vorm van verlichting dan ook veelvuldig gebruikt in meubels. Zo zijn leds energiezuinig en duurzaam en ze geven minder warmte af, zodat ze ook in kleinere ruimtes kunnen worden gemonteerd. Leds zijn ook nog eens uitermate compatibel met een dimmer. Zo kunt u een functioneel licht in de keuken in een handomdraai omtoveren in een sfeervol licht. Nog beter zijn de micro-ledstrips. Deze zijn eenvoudig te plaatsen onder een legplank of onder bovenkasten in de keuken. Dit geeft een decoratief, maar ook functioneel resultaat. De ledstrips zijn in onze webshops verkrijgbaar in verschillende groottes. Van kleine strips voor in uw etalage tot 5 meter lange strips met wel 150 ledlampjes.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.