kinderkamerlampen

Hier nog een hanglamp, daar nog een vloerlamp. En daar een wandlamp. En last but not least, hier nog een schemerlampje. Ja, wij volwassenen zijn vrij complex qua verlichtingstechnologie. Dat moet ook wel, denkt u dan. Ja, dat klopt - dat moet inderdaad ook wel. Omdat in veel verschillende kamers veel verschillende activiteiten plaatsvinden. En dat betekent dus veel verschillende visuele taken met verschillend licht. Dan is slechts één lamp in de kamer niet voldoende.

En in de kinderkamer? Zorgt één plafondlamp daar voor voldoende licht? Daar worden alle activiteiten uitgevoerd die wij volwassenen in allerlei verschillende kamers uitvoeren. Slapen of aankleden. Aan een bureau gebogen over huiswerk. Of gewoon chillen en nietsdoen - ja, ook daarvoor is het juiste licht nodig.

Nee, een kinderkamer heeft meer nodig dan alleen een plafondlamp. Een kinderkamer heeft de juiste kinderkamerlampen nodig, uw kind heeft de juiste kinderkamerlampen nodig. Natuurlijk een plafondlamp, of zelfs een hanglamp of wandlamp. Maar ook bijvoorbeeld een schemerlampje of een nachtlampje en een bureaulamp mogen niet ontbreken. Gewoon zodat ze zich prettig te voelen. Om huiswerk te maken en die tweede sok onder het bed te kunnen vinden en om de monsters weg te jagen. En natuurlijk om 's nachts als ze naar het toilet gaan niet op het speelgoed te trappen. En... gewoon om cool te zijn. Of om zich als een prinses te voelen. Om het nieuwste superheldenavontuur te beleven of zelfs ... om de zon te zien schijnen als het buiten nog lang grijs en donker is.

+

Welke lamp is geschikt voor een kinderslaapkamer?

Plafondlampen voor kinderkamers

Arrrr - de piraten zijn los! Niet? Dan misschien de dino’s of de wilde dieren uit de jungle? Ook al niet. Nou, dan misschien de grappige aliens, schattige bijen, eenhoorns of een paar slaperige beren? Wat misschien een beetje klinkt als een pagina met bij elkaar geraapte kinderboeken, behoort in feite tot de belangrijkste elementen in de kinderkamer. Ja, echt! Gelooft u ons niet? Het is écht waar.

Zonder een goede plafondlamp en daarmee een goede algemene verlichting lukt niets in een kinderkamer. Spelen niet, knutselen niet, chillen niet ... en opruimen al helemaal niet. Hoe moet een plafondlamp voor kids eruit zien? Piratencool natuurlijk! Of eenhoornzoet, beresterk of buitenaards vreemd!

Bureaulampen voor kinderen

Het is wel altijd belangrijk: huiswerk. Het is niet alleen belangrijk dat je het maakt, het is ook belangrijk hoe je dat doet. Nee, we bedoelen niet met welke passie uw kind vandaag aan het wiskundehuiswerk begint. We bedoelen het licht. Het licht op het bureau. Dat is precies waar de bureaulamp in het spel komt - niet alleen om huiswerk te maken natuurlijk, maar ook bij het schilderen, knutselen, lezen en nog veel meer.

De lamp moet voldoende licht geven, verblindingsvrij zijn en, indien nodig, over een instelbare helderheid beschikken. De lamp moet natuurlijk ook cool zijn! Modern en minimalistisch misschien - zoals bij de volwassenen? Of liever in het ontwerp van de nieuwste animatiefilm? De keuze is aan uw kind!

Wandlampen in de kinderkamer

Als je zo'n schattig schaap in de ogen kijkt, dan speel je toch veel lekkerder. Een schaap van hout. Speelgoed? Dat niet. Maar een houten wandlamp voor de kinderkamer! Waarom grappige motieven voor jongens en meisjes zo voor de hand liggen? Omdat wandlampen op ooghoogte hangen. Tenzij je over de vloer kruipt en de hele wereld op de kop ziet. Maar daarna hangt het schaap er nog steeds.

 staande lamp

Vloerlampen voor de kinderkamer

uitpakken, in het stopcontact steken, inschakelen en  van het licht genieten. Sfeervol licht. Ja, zo gemakkelijk is het met vloerlampen. Waarschijnlijk het meest comfortabele hulplicht ter wereld. En niet alleen in de woonkamer, slaapkamer en eetkamer van volwassenen, maar ook in de kinderkamer. Vloerlamp in bonte kleuren voor de kinderkamer of met een gaaf dino-motief: het is allemaal mogelijk.

Hanglampen voor de kinderkamer

daar hangen ze: het vliegtuig, de superheld, de sterren uit de laatste animatiefilm. En ze schijnen. Het zijn hanglampen die zorgen voor licht in de kamer, zodat de kids kunnen relaxen, ravotten en spelen. In de favoriete stijl van het kind, dus de motieven waar meisjes of jongens gewoon van houden. Of het nu ridders, prinsessen, dinosaurussen, roofkatten, apen of racewagens zijn: elk kind zal stralen!

Nachtlampjes in de kinderkamer

In het stopcontact gestoken of op een commode, bureau of nachtkastje geplaatst: zodra het licht aan gaat worden alle monsters onder het bed met succes afgeschrikt. Klinkt dat een beetje raar? Voor volwassenen misschien wel. Maar voor kinderen? Alles kraakt en... bewoog daar nou net iets? Als kind kan de 's avonds alleen in bed liggen en duisternis behoorlijk beangstigend zijn. Maar om daarom nu de hele nacht de plafondlamp aan te laten? Nee, da's ook niet echt optimaal. Een nachtlampje - zowel voor de kleintjes als voor de volwassenen een oplossing! Of dit nu op voor het stopcontact zit of als grappig figuur of als superheld op de commode staat: een nachtlampje zorgt voor zacht licht. En daarmee voor geborgenheid. Immers: welk monster is dapper genoeg om het gevecht met de superheld op het nachtkastje aan te gaan?

Schemerlampjes voor de kinderkamer

Een nachtlampje? Niet slecht om monsters te verjagen, maar... gewoon niet helder genoeg om in bed te lezen. En hoe snel gaat het leesplezier verloren als uw kind de ogen de hele tijd moet samenknijpen? Dan komt hij of zij er ook niet achter wat er nu allemaal gebeurt in het verhaal! Dus het boek dichtklappen en stoppen met lezen - vanwege slecht licht? Dat kan toch niet. Zet dus een goed schemerlampje naast het bed van de boekenwurm. Zo kan uw kind de avonturen beleven , die niemand zich zo goed kan voorstellen als uw kind! Wat, hebt u zelf ook zo'n levendige fantasie en bent u zelf ook een boekenwurm? Nou, dan hoeven we u dit allemaal niet te vertellen. Dan hebt u al lang het perfecte schemerlampje voor de kinderkamer aan uw winkelmandje toegevoegd!

Waarom is evenwichtige verlichting belangrijk in kinderkamers?

De vraag luidt eerder andersom: waarom zou dat niet belangrijk zijn? De kinderkamer is voor uw kind DE plek om te wonen, te chillen en te werken. De kinderkamer is een woonkamer, slaapkamer en studeerkamer in één. Ook een keuken? Nou, misschien om een koekje te eten. Papa of mama zuigt de kruimels wel weer weg.

En omdat in de kinderkamer zoveel ruimtes of visuele taken samenkomen, verdient deze ruimte ook voor elke taak de juiste verlichting. Er moet een goede basisverlichting zijn voor de oriëntatie, om te ravotten en om gewoon te chillen. Heldere zoneverlichting om te schilderen, boeken en bladmuziek te lezen en huiswerk te maken aan het bureau. Een beetje sfeer mag er dan ook nog wel bij. Deze kleurrijke verlichting, die papa en mama altijd bedienen met hun mobiele telefoons, die zou er ook in de kinderkamer zeker goed uitzien!

Klinkt dat als een beetje heel erg veel licht? Dat klopt, maar uw kind zal er blij mee zijn! Hij of zij zal niet klagen over ogen die te moe zijn, omdat er niet genoeg licht is om de noten op de pupiter goed leesbaar te maken. U zult ook niet horen dat hij of zij niet van een boek kan genieten, omdat het met alleen het licht van een plafondlamp niet zo sfeervol is.

Waar moet ik bij de kinderkamerlampen op letten?

 • Verblindingsvrij licht - als uw kind tijdens het spelen verblind wordt, zoekt het gewoon een andere speelplek. Misschien wel de ouderslaapkamer. Wilt u dat niet? Kies dan voor lampen die niet verblindend zijn.
 • Lampen met lichtbronnen die niet aangeraakt kunnen worden - omdat lichtbronnen vaak echt heet worden! Verbrande vingertjes? Die bederven het plezier!
 • Absoluut intacte lampen - controleer kabels, stopcontacten, lampen en lichtbronnen regelmatig. Deze staan onder stroom!
 • Lichtbronnen met de juiste lichtkleur - warmwit om te ontspannen en universeel wit om aan een bureau te werken. Daglichtwit? Dat is beter voor in de kelder.
 • Lichtbronnen met een zeer goede kleurweergave - wat er gebeurt er als u deze niet hebt? Als de verkleedkist opengaat, ziet u in plaats van glinsterende kleuren slechts een doffe brei.
 • Lichtbronnen met hoge schakelweerstand - een discospelletje "licht aan, licht uit" mag geen probleem zijn voor de lampen.LEDs zijn bijzonder schakelvast.
 • Lichtbronnen zonder kwik - zelfs als de lichtbron eens kapot gaat, kunnen er geen giftige stoffen ontsnappen. De oplossing hierbij is ook LED.
 • Breukvrije lichtbronnen - bij het ravotten gaat misschien ook wel eens iets kapot. En aan glassplinters kunnen uw kinderen zich snijden. Kies niet voor glazen lampen, maar bijvoorbeeld LED-lampen met matte, plastic kappen.

Kinderen weten nog niet goed hoe ze voorzichtig om moeten gaan met elektriciteit en warmte. Wij helpen u graag nog uitgebreider bij de keuze van de juiste lamp voor uw kinderkamer. Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 2 - 588 1 488 .

 • Keuze uit 30.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur