Klassieke/antieke hanglampen

De klassieker: de hanglamp

De hanglamp behoort tot de klassiekers van de binnenverlichting. In de meeste gevallen op een centrale plek in de kamer gemonteerd, zorgt hij voor een gelijkmatige verlichting van het hele vertrek. De hanglamp is geschikt als algemene verlichting. Voor specifieke doeleinden (lezen, accentueren, als achtergrond, als objectverlichting)kan gekozen worden voor tafel-, vloer-, wandlampen of spots. Door de opvallende plaats is de hanglamp echter ook een belangrijk visueel aspect van de kamerinrichting. Extra zorgvuldigheid bij het maken van uw keuze is dus zeker aan te raden. Kijkt u rustig rond in onze onlineshop. U vindt er een enorm assortiment en vast en zeker ook de passende hanglamp voor de inrichting van uw woning.

Klassieke hanglampen raken nooit uit de mode

Klassieke hanglampen kunnen vanwege hun stijl ook wel als tijdloos worden bestempeld. Hanglampen in de categorie klassiek worden altijd mooi gevonden, onafhankelijk van wisselende mode of trends. Een klassieke hanglamp kenmerkt zich door duidelijke lijnen, eenvoud en elegantie. Ook qua kleur is hij niet spectaculair of opvallend; modekleuren worden vermeden, zodat een klassieke hanglamp nooit uit de mode kan raken.

Hanglampen met antieke vormgeving en kleurstelling

In het algemeen betekent "antiek" dat iets oud en waardevol is. Antieke meubels bijvoorbeeld, worden vaak generaties lang overgeërfd en zijn ook na lange tijd nog goed bruikbaar. Antieke hanglampen brengen de stijl van het verleden weer tot leven. Dat kan door de vormgeving gerealiseerd worden, maar ook door de oppervlaktebehandeling van het metaal en het glas. Zo zijn antieke hanglampen bijvoorbeeld dikwijls van goud-patina of brons-patina voorzien, dat vaak als handwerk aangebracht is. De hanglampen die onder de categorie "antiek" vallen, hebben ook niet zelden een smeedijzeren of roestkleurig frame. Antieke hanglampen roepen door hun vorm, hun materiaalgebruik en afwerking de sfeer van vroegere tijden op. Toch niet gevonden wat u zocht? Bekijk al onze meer dan 2.000 hanglampen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.