Kristallen hanglampen

Kristallen pendellampen - fonkelende verlichting van extra klasse

Sierlijkheid en stijl typeren de kristallen pendellamp wel het beste. Vooral gebruikt als lichtbron boven de eettafel, zorgen de edele glaskristallen van de pendellamp voor een glinsterend lichteffect.

Wat is een pendellamp?

Pendellampen zijn woonkamerlampen die, in tegenstelling tot plafondlampen, op een afgestelde hoogte onder het plafond hangen. Pendellampen kunnen aan de situatie van de kamer aangepast worden, omdat ze meestal in hoogte verstelbaar zijn. Voor complete ruimteverlichting zijn pendellampen vanwege hun lichtkegels en reikwijdte niet per definitie geschikt. Ze verschaffen echter een bijzonder woonlicht, dat gebruikt maakt van de tegenstelling tussen direct en indirect licht.

De kristal-pendellamp - de luxe variant van de pendellampen

Hun bijzondere uitstraling hebben de kristallen pendellampen te danken aan de vele kleine en grote geslepen glazen stenen. Het woord kristal komt uit het Grieks (krýstallos) en betekent "ijs". In het oude Griekenland werden in de mijnbouw vermoedelijk kwartskristallen gevonden die men aanzag voor ijs. De fonkelende stenen van de kristallen pendellampen zijn van geslepen en gepolijst glas. Het licht dat op dit glas valt, wordt door de hoge brekingsindex duizendmaal in alle richtingen weerkaatst.

In ons assortiment vindt u allerlei kristallen pendellampen, zowel klassieke vormen als design lampen met verschillende kleurstellingen. Met een kristallen pendellamp brengt u een stijlvolle ambiance in uw woon- of eetkamer en ontstaat er een fonkelende verlichting van bijzondere klasse. Zit de juiste lamp hier toch niet bij? Neem dan gerust ook een kijkje binnen al onze hanglampen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.