Led als lichtbron – voor een heldere toekomst

Na de afschaffing van gloeilampen als lichtbron stappen steeds meer mensen over naar ledverlichting. Ledverlichting kan met recht de lichtbron van de toekomst worden genoemd. De redenen hiervoor spreken voor zich:

  • Die lichtbron is extreem efficiënt en duurzaam.
  • De lichtkwaliteit en helderheid kan zich meten met de oude, vertrouwde gloeilamp. 
  • De lichtbron wordt niet snel warm, waardoor ze zeer veilig is. 

Vele toepassingen voor ledverlichting

De laatste jaren is de ledlamp sterk verbeterd. Zo is de diodetechnologie, die aan de basis van ledlampen ligt, de laatste jaren verfijnd waardoor dit type lamp perfect is voor sfeerverlichting. Ook voor praktische werkzaamheden bieden onze ledlampen uitkomst. Het heldere licht werkt zeer goed in combinatie met onze bureaulampen en zorgen ervoor dat u zelfs de kleinste details nog in het donker kunt zien. Doordat de ledlamp niet snel warm wordt, is ze ook zeer geschikt voor de kinderkamer.

De geschiedenis van de ledlamp

Led is een moderne lichtbron, maar de geschiedenis van de led gaat terug tot aan het begin van de vorige eeuw. In 1907 observeerde Joseph Round elektroluminescentie in een diode. Een halve eeuw later, in 1962, werden de eerste ledlampen op de markt gebracht. In het begin werden ledlampjes gebruikt in afstandsbedieningen van televisietoestellen en later ook in fietslampjes. Pas in 1997 werden leds met wit licht ontwikkeld. Dankzij deze laatste uitvinding werd ledverlichting een waardig alternatief voor andere lichtbronnen. Tegenwoordig wordt ledtechnologie gebruikt voor bijna alle vormen van verlichting … zelfs in straatverlichting wordt led als lichtbron gebruikt. Led heeft een lange geschiedenis en waarschijnlijk een nog veel langere toekomst.

Heel veel mogelijk met verschillende ledlampen

Als u een ledlamp koopt, let er dan goed op welke fitting uw lamp heeft. Op lampen24.be vindt u verschillende soorten ledlampen met verschillende fittingen. Zo vindt u hier de bekende E27- en E14-fittingen met schroefvorm, maar ook lampen van het type GU. Hiervan is de GU-10 de meest duurzame. Verder vindt u in onze webwinkel led-buislampen, downlights en reflectorlampen. Die kunt u combineren en zo functionele lichtsettings creëren. Voor meer sfeer zijn de dimbare ledlampen aan te raden. In combinatie met een dimmer kunt u hiermee in een handomdraai van een rustgevende sfeer naar een praktische lichtsetting overschakelen. U zult zien, er is niet één soort ledlamp, maar net het feit dat er zoveel soorten zijn geeft u nóg meer mogelijkheden.

Ledlampen voor buitenverlichting

Met ledlampen kunt u veel sfeer in uw woning creëren. Maar ook voor buitenverlichting zijn ledlampen zeer geschikt. Ledlampen hebben een lage netspanning en worden niet snel warm. Daardoor zijn ze heel goed bestand tegen sterke temperatuurwisselingen. Bovendien trekt ledverlichting geen insecten aan. Dit maakt de zomeravond in uw tuin bijzonder aangenaam. Op lampen24.be vindt u ook veel buitenverlichting met led-technologie.

Ledlampen duur?

Als u een kijkje in onze webwinkel neemt, dan zult u zien dat leds niet de goedkoopste van alle lichtbronnen zijn. Toch betaalt de aanschaf van ledverlichting zichzelf uiteindelijk terug. Dankzij de lage energiebehoefte van de lichtbron bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Bovendien gaan ledlampen veel langer mee als andere lichtbronnen. Uiteindelijk is led dus goed voor het milieu en voor uw portemonnee. In combinatie met zonne-energie wordt led als lichtbron natuurlijk helemaal de beste keuze.


Populaire categorieën


Binnenverlichting |  Buitenverlichting |  Hanglampen |  Spots |  Plafondlampen |  LED-Spots |  Vloerlampen |  Kroonluchters |  Buitenspots |  LED-Verlichting