Oosterse stijl

Oosterse lampen en Marokkaanse lampen

De magie van het Oosten heeft ons al lang gevangen in ons interieur: als Oosterse elegantie! De Oosterse stijl van inrichten stelt ons in staat om de mysterieuze wereld van gouden glans, prachtige kleuren en fraaie arabesken binnenshuis te ervaren! Maar dit komt alleen tot zijn recht met het juiste licht. Een licht dat meer betekent dan alleen maar helder te zijn. Een licht dat eenvoudigweg fascineert en ons helemaal in de wereld van het Oosten brengt!

Naar de lampen met Oosterse elegantie


Welk verschil maakt een lamp in Oosterse stijl?

Aantrekkelijke, heldere Oosterse sfeer in huis

De wereld van Duizend-en-een-nacht is een unieke visuele ervaring die u uitnodigt om te dromen van verre, exotische landen! Natuurlijk heeft de verlichting van een interieur in Oosterse stijl niet alleen als doel om alles zichtbaar te maken. Nee, de verlichting wordt zelf het stralende middelpunt van de hele kamer. Want: licht trekt de aandacht. En onvermijdelijk zullen uw ogen blijven rusten op de bron daarvan: de lamp. Een lamp in een betoverende Oosterse stijl. Met elegantie en stijl, in oogverblindende kleuren, met prachtige gaatjespatronen en ornamenten.

Tafellampen Almira | 7610623

Oosters design: patronen, patronen op de muur

De gedetailleerde lampen met Oosterse elegantie zijn ontworpen om te worden gezien! En ze moeten echt gezien worden. Kenmerkend voor de vaak bolvormige en meestal van metaal gemaakte lampenkappen is het decoratieve gaatjespatroon. Daardoor ziet het licht in de kamer er bijzonder magisch en spectaculair uit.

Want de lichtbron geeft het patroon van de lampenkap op muren en plafonds weer als een opwindend spel van licht en schaduw. Zo ontstaan er door licht gevormde arabesken of geometrische lichtpatronen in de kamer.

Hanglampen Marrakech | 6532090

Oosterse kleuren: glanzend ochtendland

Oosterse elegantie is een exotisch feest vol kleuren en levensvreugde. Het betekent uitgesproken kleuren, weelderig glanzend. Samen met warme tinten en aardetinten zoals bruin, zand, beige, oranje en mosterdgeel, hebben deze de overhand in een Oosters interieur. Metalen elementen glanzen in brons, zilver of een antieke koperen finish. En natuurlijk in prachtig stralend goud! Maar niet alleen de metalen glans wekt het Oosten in ons huis tot kleurrijk leven. Maar ook felle kleuren zoals saffierblauw of het mooie robijnrood.

Marokkaanse lampen uitgelicht
Tafellamp Nabila | 8582364

Wonen zoals in Duizend-en-een-nacht

Oosterse sfeer om in te dromen en te relaxen

Bronskleurige hanglampen met gaatjespatronen, parelmoeren staande lampen met metalen decoraties, katoenen plafondlampen in tulbandoptiek of lantaarnvormige decoratieve lampen. Zij ontplooien hun volledige charme als ze een inrichting verlichten, die u helemaal meevoert in de wereld van het Oosten. Voorbeelden van een geheel Oosterse inrichting die al uw zintuigen beroert zijn handgeweven kelims, Nag Champa wierookstokjes, kunstzinnig gedecoreerde tegels en cederhouten meubels. Maar ook glanzende metalen kommen, dienbladen en karaffen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Een Oosters interieur kan het beste altijd worden ondergedompeld in een behaaglijk, warmwit licht om u echt prettig te voelen. Ook dimmers en smart-home-lampen met kleurveranderingen zijn een geweldige keuze om de verlichtingssfeer eenvoudig aan de situatie aan te passen.

~ Pure sfeer ~

Alle oosterse lampen

Oosterse lampen uitgelicht

Oosterse flair in de tuin

Een oase van gezelligheid

Het Oosten ook in de tuin beleven? Dit is vooral spannend in de zomer, als warme avonden ook in dit land van het terras een woonkamer in de buitenlucht maken. Om de tuin wat meer op een Oosterse manier vorm te geven, zijn er veel mogelijkheden. Door een solarlamp in typische Oosterse look met gaatjespatronen komt het Oosten al tot leven. En door middel van metalen, bolvormige lampen met grondpin glanzen uw bloembedden in de schemering met een prachtige gloed.

~ Om te dromen en te genieten ~

Hanglampen Maison | 1563023
Marokkaanse lampen uitgelicht
Solarlamp Orient | 3000586

Decoratieliefhebbers opgelet!

In een oogwenk een Oosterse sfeer creëren

Het mooie van een Oosterse inrichting: iedere lamp straalt de onmiskenbare charme van het Oosten uit. En dat elk op zijn eigen manier. Dus als u uw interieur liever wat rustiger houdt, maar zich toch bijvoorbeeld verbonden voelt met de fascinerende wereld van Marokko, dan kunt u met één element eenvoudig een vleugje Oosters gevoel aan uw interieur toevoegen.

Ideaal hiervoor is b.v. een Oosterse tafellamp. Want niets is eenvoudiger dan een tafellamp neerzetten op een bijzettafel, dressoir, nachtkastje of sideboard. Er is altijd wel ergens ruimte voor wat Marokkaanse flair, of het nu in de vorm van een versierde lantaarn is of een kenmerkende metalen, geperforeerde lampenkap.

Wie dan ook nog een smart-home-lamp in zijn decoratieve, elegante Oosterse lamp draait, die kan het licht met één druk op de knop veranderen. Daarmee brengt u met bijvoorbeeld meditatief violet of een mysterieus blauw licht de wereld van het Oosten tot leven.

~ Oosterse elegantie ~

Oosterse lampen uitgelicht

Art.Nr. 6055317, 8582364

Checklist Oosterse elegantie

  • De lamp: naast prachtige tapijten, rijk versierde meubels en veel gezellige kussens een echte musthave
  • Het glanst zo mooi! Brons, zilver en glinsterend goud stralen een echt Oosters gevoel uit
  • Oosters licht nog persoonlijker maken? Gebruik smart-home-lampen!
  • Gaatjespatroon in de lampenkap: voor een sensationeel spel van licht en schaduw
  • Absoluut kenmerkend zijn bolvormige lampen
  • Een exotisch vleugje voor uw interieur? Er is altijd plaats voor een tafellamp met Oosterse elegantie!
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.