Coodo
Fitness Studio Palma Sports&Physio

Modern lichtplan in een historisch gebouw voor een fitness studio

Lampen24.be Professional ondersteunt de sportschool Palma Sports&Physio bij de modernisering met een individueel lichtplan

Klant

Klant

 • Palma Sports&Physio
 • Fitnessstudio in de buurt van Kassel, Duitsland
Doelen

Doelen

 • Lichtplan en uitvoering van moderne en functionele verlichting
 • De uitdaging aangaan om de architectuur op de best mogelijke manier in de schijnwerpers te zetten
 • Met behulp van de juiste verlichting een aangename sfeer voor fitness en fysiotherapie creëren
Resultaten

Resultaten

 • Lichtkleur > 4000 Kelvin
 • Zwevende railsystemen voor de historische plafonds
 • Afgerond totaalconcept, dat past bij de sfeer van de fitnessstudio

Beginsituatie

De beste voorwaarde voor een verlichtingsproject is een wit canvas, d.w.z. een nieuwbouwproject. Zo kan het daglicht al tijdens de planningsfase optimaal worden geïntegreerd en kan het kunstlicht daarop worden afgestemd. Deze opzet is echter vrij zeldzaam en het wordt bijzonder moeilijk als het project ook architecturale uitdagingen biedt. In deze projectcase beschrijven we hoe onze lichtplanners een fitnessstudio in het juiste licht zetten in een gebouw uit de 19e eeuw.

De fitnessstudio Palma Sports&Physio bevindt zich in de kelder van het vakwerkhuis aan de Gutshof 17 in Schauenburg/Hoof (Duitsland). In het kader van een algemene modernisering en de herlancering van de bedrijfsnaam wou de eigenaar Pedro de Palma ook de verlichting doeltreffender gebruiken en contacteerde Lampen24.nl Professional met de opdracht om het hele verlichtingsconcept te ontwerpen. Na de bezichtiging van de fitnessstudio en een analyse van de problemen en vereisten, werden concepten ontwikkeld volgens de wensen van de eigenaar en de gewenste sfeer die gecreëerd moest worden. Een positieve sfeer in de trainingsruimte en de behandelingsruimte stond bovenaan de lijst. Dit moest gepaard gaan met een doeltreffende ondersteuning van de klant tijdens het sporten en de architectuur van het gebouw.

Ausgangslage

Uitvoering van het project

De fitnessstudio heeft een houten vloer in een warme bruine tint. De roodachtige stenen muur zorgt voor een rustiek contrast. De combinatie van deze kleuren en materialen wordt extra onderstreept door de keuze van warmwit licht van 3000 Kelvin. Dit zorgt voor een optimale sfeer voor sportactiviteiten.

Bij de keuze van de armaturen voor het 200 jaar oude gebouw werd de architectuur opgenomen in het verlichtingsontwerp. Het reflecterende oppervlak van het relatief lage, wit gepleisterde plafond werd gebruikt om de lichtverdeling in de ruimte gelijkmatiger te maken. Omdat er geen extra aansluitingen konden worden geïnstalleerd vanwege de aard van het plafond, werd het plafond voorzien van railsystemen. Deze werden aan het plafond opgehangen om het effect van het historische plafond te behouden. Hiervoor werden MEGAMAN spots gebruikt, die flexibel zijn in hun stralingshoek en een dynamisch lichtpatroon creëren. Bovendien kan de verlichting worden verandert als bepaalde fitnessapparaten worden verschoven. Hier is gekozen voor een ingetogen design om de aandacht van de klant op de apparatuur te vestigen.

Projekt Umsetzung
LED-Spot Marco für 3-Phasen-Schiene schwarz 3.000K
MEGAMAN
LED-Spot Marco für 3-Phasen-Schiene schwarz 3.000K
LKM Quadro 3-Phasen-Schiene, 3 Meter schwarz
IVELA
LKM Quadro 3-Phasen-Schiene, 3 Meter schwarz
Tassnim LED-Außenwandlampe grafit 2-flg.
ARCCHIO
Tassnim LED-Außenwandlampe grafit 2-flg.

Resultaten

Lampen24.be Professional kon een bijdrage leveren aan de heropening van de fitnessstudio Palma Sports&Physio met een lichtontwerp op maat van de wensen van de klant. De historische waarde van het gebouw werd geaccentueerd en qua verlichting gemoderniseerd, waardoor de plaats zijn karakteristieke flair in de verf kon zetten. Het resultaat is een plek om je goed te voelen, te sporten en tijd voor jezelf te hebben.

Ergebnis

Onze project- en lichtplanners

Een verlichtingsplan voor uw project

 • Onafhankelijk van fabrikanten
  400 leveranciers voor al uw wensen
 • Transparantie door planning in modules
  Verschillende prijs- en kwaliteitsklassen
 • Focus op kosten reduceren
  Optimalisatie van montage processen

Het zakelijke team van Lampen24.be helpt u graag verder als u vragen heeft over onze producten of dienstverlening.

02 320 46 40

zakelijk@lampen24.be

Start uw verlichtingsproject nu

U wenst lichtadvies of twijfelt nog of u een lichtplan nodig heeft? Neem graag contact met ons op en wij bespreken alle mogelijkheden vrijblijvend en zonder verplichtingen.

 • Keuze uit 40.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 99
 • Gratis retourneren
 • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.