Scandi Style - Scandinavische gezelligheid

Scandinavische lampen zijn stijlvolle sfeermakers

Omgeven door prachtige natuur, bestaande uit fjorden en naaldbossen, heeft men in het hoge noorden een zeer persoonlijke, natuurlijke stijl ontwikkeld: de Scandi stijl. En ook ons interieur wordt eenvoudigweg betoverd door de mix van rustgevende Friluftsliv, hyggelige gemoedelijkheid en niet in de laatste plaats lichte ruimtes. Met warme houten vloeren, zachte kussens en lichte kleuren. Heel "lagom": precies goed om je prettig te voelen!

Alle producten in Scandinavische stijl


Louis Poulsen Panthella | 6090075

Van Hygge tot Friluftsliv

Wat betekent Scandinavisch inrichten?

In de adembenemende natuur en cultuur van Scandinavië is één ding heel goed mogelijk: ontspannen. De Denen noemen het Hygge, de Zweden Lagom en de Noren: Friluftsliv. De Scandi stijl neemt dit unieke gevoel over. Voor verlichting betekent dit: een duidelijk designwaarvan we kunnen genieten zonder door te veel details te worden afgeleid. Een rustgevende lichte sfeer, waar we onze energiereserves kunnen opladen. En natuurlijke materialen die onze fantasie stimuleren om de natuur in de frisse lucht te ervaren.

Het resultaat: het gevoel te kunnen genieten van een korte vakantie voor lichaam en geest in uw eigen huis!

Ontdek alle lampen voor binnen

Scandinavische sfeermakers uitgelicht

Licht en mooi in het noorden

Waarom is licht in de Scandi stijl zo belangrijk?

De bijzonder donkere winters in het hoge noorden hebben de Scandinaviërs ertoe gebracht om de verlichting en het effect ervan te perfectioneren. Daglicht wordt op een slimme manier door de architectuur naar de kamers geleid. Kunstmatige verlichting is ontworpen voor maximaal welzijn. In de Scandi stijl genieten we van helder verlichte kamers. Een minimalistisch, opgeruimd interieur. En esthetische lampen voor een warme, gemoedelijke lichtsfeer. Onze tip: lampen met de lichtkleur warmwit zijn bijzonder comfortabel in het Scandi interieur.

~ Licht voor een prettig gevoel ~

LE KLINT Lamella | 6086056
Lampen in Scandinavische stijl

Met veel liefde voor de natuur

Welke kleuren & materialen zijn kenmerkend voor de Scandi stijl?

Bergen, meren, rivieren, fjorden en bossen: de charme van de Scandi stijl berust op de natuur, zijn materialen en kleuren. En dat kun je natuurlijk ook zien aan de Scandi lampen! Als een stukje natuur passen ze harmonieus in de woonruimte en vallen op elk punt in de smaak met hun heldere, functionele en volledig esthetische design.

Meer Scandi-inspiratie leveren de motieven uit de dieren-, planten- en legendewereld, evenals prachtige patronen. Kortom, wat op een zachte Noorse trui staat, heeft ook ergens een plekje in de Scandinavische stijl.

Tafellamp Nordic | 6054872

De materialen in de Scandi stijl

Het is niet verwonderlijk dat gezien de liefde voor de natuur het Scandinavische hout een van de belangrijkste materialen is. En dat ook bij de lampen natuurlijk. Vooral lichte, noordelijke houtsoorten zoals de berk, spar en den vormen de basis van de Scandi stijl. Het natuurlijke materiaal hout heeft altijd een warme en vriendelijke uitstraling en verleent de lampen een natuurlijke flair. Ze passen harmonieus in het interieur en benadrukken het feel-good karakter van uw huis. Heel hyggelig!

Maar ook andere materialen zoals wol, leer, vilt, linnen, koper of glas worden in de Scandinavische stijl gebruikt. De combinatie doet het hem!

Northern Fold | 7013118

De kleuren in de Scandi stijl

Bij een Scandinavische stijl willen we de frisse kleuren uit de natuur op muren, meubels en verlichting in huis halen. Bovendien kunnen lichte kleuren het licht beter reflecteren! De Scandi stijl maakt gebruik van veel wit en blauw, licht hout en pasteltinten. Deze vriendelijke kleuren fleuren zelfs de guurste winterdag op..

Wat kleuren betreft wordt het nooit saai in de Scandi stijl: bewuste kleuraccenten zoals opvallend zonsopgang-rood of weelderig weide-groen brengen ontspannen Friluftsliv levensvreugde in uw huis. En de lamp is het meest ideale interieurobject om een kleuraccent in de kamer aan te brengen.

Geïnspireerd door het hoge noorden
Northern Birdy | 7013102

Scandinavische design iconen

Louis Poulsen, Birger Dahl & co. in de schijnwerpers

„Keep it simple!“: Dit motto wordt al tientallen jaren gevolgd door Scandinavische ontwerpers. Daardoor ontstonden en ontstaan er tijdloze klassiekers die met hun gereduceerde vorm en duidelijke lijnen persoonlijk en expressief zijn.

De artisjok van Poul Henningsen bijvoorbeeld. Een hanglamp, die in 1958 is ontworpen voor het restaurant "Langelinie Pavillionen" in Kopenhagen. Tegenwoordig is het een opvallende highlight in het huis van echte lampenexperts. Of de opvallende Birdy van Birger Dahl. Een tafellamp die functionaliteit en design combineert: en dat al sinds het midden van de 20e eeuw.

~ Tijdloze schoonheid ~

Scandinavische lampen van mooie merken

Art.Nr. 6505617

Checklist Scandi stijl

  • Belangrijkste kenmerk van de Scandi stijl: ruimtes met veel licht!
  • Lampen, meubels en woonaccessoires van hout zorgen voor hyggelige gezelligheid
  • Een minimalistisch interieur en lampendesign geven „ruimte om te ademen“
  • Wit en de meest verschillende pasteltinten zijn eenvoudigweg elegant en reflecteren het licht optimaal
  • Natuurlijke materialen zoals wol, vilt, linnen en leer worden graag gebruikt voor lampen, banken en nog veel meer
  • Voor nog meer gezelligheid: warmwit licht!
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488 Contact

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.