Slaapkamerlampen

Licht om bij te dromen - slaapkamerverlichting voor sfeervol licht

In de slaapkamer is net zoals in alle andere ruimten de keuze van de lampen uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak.

Behalve lampen voor op het nachtkastje of aan de muur, die vaak vanuit het bed aan en uit gedaan kunnen worden, horen ook plafondlichten bij de slaapkamerverlichting. De plafondlamp zorgt voor de algemene verlichting van de kamer en is daarmee bepalend voor de sfeer.

Daarom zijn voor slaapkamerverlichting plafondlampen met opaalglas of melkglas nogal in trek. Met hun warme diffuse licht zorgen deze voor een behaaglijke, gezellige sfeer.

Soms is het uit praktische overwegingen handiger om spots als slaapkamerverlichting te gebruiken. Op die manier kunnen bepaalde gebieden, zoals bijv. de kleerkast of de kaptafel, apart worden verlicht. In dit geval moeten de spot of losse spotjes zo worden geplaatst en gericht, dat het bed niet direct wordt verlicht. Zo blijft de gezellige sfeer in de kamer bewaard.

Naast de juiste plafondlamp moet in de slaapkamer ook de juiste verlichting worden gebruikt. Of u nu uw slaapkamerverlichting wilt uitrusten met spaarlampen, LED lampen of halogeenlampen, de kleur van het licht kan het beste warm wit zijn. Vooral wie gevoelig is voor lichtomstandigheden zou hierop moeten letten.

Wanneer de slaapkamerverlichting past in de stijl, vorm, kleur en lichtsterkte van de rest van het interieur, staat niets een heerlijke slaap meer in de weg.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.