Solarverlichting

Buitenverlichting en tuinverlichting op zonne-energie – milieubewust en sfeervol

In een tijd waarin ’global warming’ een grote bedreiging is voor ons klimaat, is zonne-energie een must. In het begin waren zonnepanelen nog aan de dure kant en leverde een klein zonnepaneel net genoeg energie op voor uw fietsverlichting. Maar de tijden zijn veranderd. Zonne-energie is in opkomst. Dat kunt u duidelijk zien aan ons ruime assortiment aan solarverlichting voor uw tuin. U vindt hier tuinverlichting die zichzelf in haar energie voorziet door middel van zonnepanelen. Dat varieert van een eenvoudig huisnummerlampje tot bollampen van een halve meter groot die van kleur wisselen. Voor tuinverlichting op zonne-energie vindt u hier alle mogelijkheden.

Hoe werkt tuinverlichting op zonne-energie?

Solarlampen werken onafhankelijk van uw elektriciteitsnet. Dit is met name voordelig bij tuinverlichting omdat u geen kabels meer hoeft aan te leggen. Door middel van een zonnepaneel naast of op de lamp wordt zonlicht overdag in elektrische energie omgezet en vervolgens in een batterij opgeslagen. Als de zon ondergaat, wordt deze energie voor de lichtbron in de solarlamp gebruikt.

Let bij het kopen van een solarlamp op de batterij. De kwaliteit ervan bepaalt hoe lang de energie kan worden opgeslagen en dus hoe lang uw solarlamp ’s nachts licht geeft. Nikkel-metaalhydride-batterijen zijn uitermate geschikt als batterij voor solarlampen (NiMH-batterijen). Deze batterijen zijn goed voor het milieu en de energie-afname is gering. Een solarlamp kan, afhankelijk van de batterij, tussen de 5 en 20 uur licht geven. Nog beter is een combinatie met ledlampen. Deze hebben een geringe netspanning en verbruiken daardoor minder energie.

De voordelen van solarlampen voor uw tuin

Zonne-energie is overal in uw woning een goede zaak. Maar zeker voor tuinverlichting hebben solarlampen aanzienlijke voordelen:

  • Ze zijn onafhankelijk van het energienet. U hoeft geen extra kabels te leggen. 
  • Moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin kunnen zonder zware kosten worden verlicht. 
  • Solarverlichting is voordelig in de aanschaf en u bespaart op uw energiefactuur. 
  • U hebt geen technische voorkennis nodig voor de installatie. 

Solarverlichting in alle soorten en maten

Zoals eerder gezegd, zijn de mogelijkheden van solarverlichting steeds uitgebreider geworden. Vroeger werd solarverlichting vooral als decoratie gebruikt, maar vandaag de dag kunt u solarlampen voor alle mogelijke doeleinden vinden. Voor elk hoekje van uw tuin is er wel een passende solarlamp te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van solarverlichting met bewegingsmelder? Die is handig voor bij de voordeur om gasten te verwelkomen en om ongenode gasten af te schrikken. U kunt zich ook spotjes en tuinsokkels in combinatie met een bewegingssensor aanschaffen. Daarmee kunt u hele tuinpaden of treden verlichten en verhinderen dat uw gasten struikelen over oneffenheden in de tuin. Ook zijn er wandlampen ter verlichting van huisnummers en naambordjes. En voor uw vijver hebben we spotjes die werken op zonne-energie.

Led en zonne-energie – een gouden combinatie

De meeste solarlampen in onze webwinkel werken op ledverlichting. Dat is niet voor niets. Led is de energiebron van de toekomst. Het heeft een lange levensduur, is energiezuinig en wordt minder snel warm. Vooral in de herfst en de winter, wanneer de zon minder schijnt, heeft uw solarlamp minder tijd om op te laden. Dan is ledverlichting een oplossing omdat die minder energie verbruikt. Een bijkomend voordeel van ledtuinverlichting op zonne-energie is dat de lampen goed zijn voor het milieu.

Geef uw tuin meer sfeer met zonne-energie

Een tuin met solarlampen wekt de indruk dat een sfeervolle zonsondergang eeuwig duurt. U hebt daarom wellicht in de zomer nog het meeste profijt van solarlampen. Op lampen24.be vindt u solarlampen in vormen en materialen die uw tuin in een echt kunstwerk van licht veranderen. Zo zijn er bollampen die voor gezelligheid zorgen doordat ze constant van kleur wisselen. Ook zijn er solarlampen in de meest creatieve vormen: een lichtgevende steen, een tuinkabouter, een vogel of een plant. Houdt u van modern design? Dan zijn er solarlampen in de vorm van een staaf. Die kunt u gemakkelijk in de grond steken op een plek naar keuze. Maar ook in de winter, als u met een kop warme chocolademelk binnen zit en door het venster kijkt, geven deze sfeervolle solarlampen u het gevoel alsof de zon nooit is ondergegaan

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.