Stoffen hanglampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Hanglampen met stoffen kap - dat is gezellige verlichting

  Maak het gezellig in huis. En wat is de beste manier om dat te doen? Natuurlijk, met de juiste inrichting. En daarbij speelt natuurlijk ook de verlichting een centrale rol. U hebt de keuze uit vloer-, tafel- en wandlampen, hanglampen, plafondlampen en nog veel meer. Een van de verlichtingsmogelijkheden die als geen ander staat voor absolute gezelligheid in combinatie met het beste licht is de hanglamp met stoffen kap.

  Welke vorm hebben hanglampen met stoffen kap?

  Precies de vorm die u zoekt. Er zijn natuurlijk ook bij de hanglampen met stoffen kap veel verschillende modellen. Heel veel. Het model dat u wilt, zit er zeker tussen. Wilt u een lamp met een hoed als lampenkap? Of geeft u de voorkeur aan een extravagante stoffen kap onderverdeeld in verschillende vlakken of aan een zwevende UFO? Dan zijn hanglampen met stoffen kap de juiste keuze voor u!

  stoffen hanglamp
  stoffen hanglamp
  stoffen hanglamp

  Maar: natuurlijk is het ook mogelijk om een iets minder uitgesproken of opvallend model te kiezen. Daarom zijn deze niet minder mooi of zelfs saai. Kies dan de klassieker onder de stoffen kappen. Deze is hip en trendy, nu en in de toekomst. Dan hebben we het natuurlijk over een hanglamp met lichtbron. Om de lichtbron heen een edele, huiselijke lampenkap van textiel. Ovaal of rond. Vervaardigd uit de meest uiteenlopende textielsoorten en beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Met grote of kleinere diameter. Maar altijd zeer gezellig en sfeervol.

  Hoe groot moet mijn hanglamp met stoffen kap zijn?

  Niet te groot en niet te klein - natuurlijk. Alles goed en wel, maar u zult zich wel afvragen wat dat nu precies betekent. Een diameter van 50 of 60 cm - of zelfs 100? Boven de eettafel moet u ervoor zorgen dat er ongeveer 80-100 cm ruimte zit tussen de onderrand van de lamp en het tafelblad. Dit heeft in de eerste plaats betrekking op de montagehoogte. Voor wat betreft grootte van de lamp: deze moet ongeveer 30 cm kleiner zijn dan de lengte van het tafelblad. Nu hoeft u alleen nog maar de eetkamer in te spurten en uw tafel te meten, dan hebt u de perfecte maat en daarmee de perfecte lamp. Bijna dan toch. Voor ronde of vierkante tafels zijn ronde lampen ideaal, dat ziet er echt stijlvol uit.

  Bij een rechthoekige tafel daarentegen zien grote, langwerpige hanglampen er niet alleen mooi en indrukwekkend uit, maar bieden deze ook perfect licht voor het ontbijt, het diner of om huiswerk te maken. Een tip: als u daadwerkelijk een lange, rechthoekige tafel hebt, maar u ziet slechts één enkele lamp niet zitten, waarom kiest u dan niet voor meerdere kleine? Deze zorgen niet alleen voor net zo mooi licht, maar het ziet er ook echt cool en trendy uit.

  En hoe zit het als er helemaal geen tafel staat? Hoe groot moet de hanglamp met stoffen kap dan zijn - als deze vrij in de kamer hangt? Dan moet de diameter van de lamp ongeveer 1/12 van de lengte van de kamer bedragen. Als u dan eenmaal de perfecte lamp hebt gevonden, dan moet u deze natuurlijk niet zo ophangen dat u er tegenaan loopt als u de gang of woonkamer binnenkomt. Zorg altijd voor een afstand van 210 cm tussen de vloer en de onderrand van de lamp.

  Welke kleuren zijn trendy voor hanglampen met stoffen kap?

  Grijs, beige, wit, zwart, maar ook bruin. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een gele, groene, groene, blauwe, koperen of zilveren stoffen kap voor uw nieuwe hanglamp. Geen enkel probleem! Kleuren zoals grijs, beige, wit, zwart of zelfs bruin zijn en blijven populair.

  Klinkt dat een beetje onaantrekkelijk? Dat klinkt alleen maar zo, maar dat is het niet. Aan de ene kant kan het design van de lamp zelf natuurlijk totaal anders en extravagant zijn - ongeacht de kleur van de stoffen kap. Aan de andere kant moet zo'n hanglamp niet alleen mooi licht geven, maar dient deze vooral ook voor gezelligheid te zorgen. Zo'n hanglamp met een beige stoffen kap dringt zichzelf niet op de voorgrond, maar valt uitsluitend op door zijn elegantie. Deze lamp zorgt voor atmosferisch, verblindingsvrij en helder licht. Hoe kan deze harmonisch geïntegreerd worden in de rest van het interieur? Dat is gemakkelijk voor zo'n lamp.

  stoffen hanglamp
  stoffen hanglamp
  hanglamp textiel

  Kunnen hanglampen met stoffen kap ook gedimd worden?

  stoffen hanglamp

  Uiteraard kan dat. Let even goed op een paar zaken alvorens u op de knop "Kopen" klikt. Want hoezo, waarom en hoe een hanglamp al dan niet dimbaar is, of wat daarvoor nog nodig is, kan van model tot model verschillen. Geen zorgen: over het algemeen kunnen de lampen eenvoudig in verschillende varianten onderverdeeld worden. Welke varianten zijn dat dan, vraagt u zich nu waarschijnlijk af. Dat is heel eenvoudig - deze:

  Variant 1: een hanglamp met stoffen kap en vast geïnstalleerde LEDs

  In dit geval is het echt afhankelijk van het betreffende product of dit gedimd kan worden. Kan het wel of niet? Dit is gemakkelijk terug te vinden in de productdetails. Als er "Dimbaar - Ja” staat, dan is het geen probleem. Dan ontbreekt in principe alleen de geschikte externe dimmer voordat u aan de slag kunt.

  Variant 2: een hanglamp met stoffen kap en vervangbare lichtbronnen

  Om deze lampen te dimmen hebt u een geschikte externe dimmer nodig. Ja, dan hebt u nog een geschikte lichtbron nodig. En dat is LED. Want u kunt ook LED-lampen in elke hanglamp met stoffen kap draaien. Let er hierbij echter in de productdetails op dat de gekozen LED-lamp ook echt dimbaar is. Dan bent u klaar. U kunt dimmen naar hartenlust.

  Variant 2b: Een hanglamp met stoffen kap en vervangbare Smarthome-lichtbronnen

  Op het eerste gezicht lijkt dit erg op de vorige variant. Eigenlijk is dat ook zo. Het verschil: klein, maar fijn. Want bij deze variant draait u geen dimbare LED-lamp in de lamp, maar een intelligente.

  En daarmee kunt u dimmen zoals u maar wilt. Of lichtscenario's instellen. Of simuleren dat er iemand thuis is. Of, of, of. Simpelweg via uw mobiele telefoon. Wat u absoluut nodig heeft, is een verbindingspunt tussen mobiele telefoon, WLAN en lichtbron. Bij Philips Hue wordt dit punt bijvoorbeeld Bridge genoemd, bij OSRAM Smart+ Gateway. Er zijn echter ook slimme lichtbronnen die u zonder WLAN en zonder mobiele telefoon kunt bedienen. Dit is het toverwoord: afstandsbediening. Bijvoorbeeld bij iDual.

  stoffen pendellampen

  Zijn hanglampen met stoffen kap in hoogte verstelbaar?

  Sommige modellen wel. En sommige niet. Het hangt er altijd van af welk model uw hart heeft veroverd tijdens het shoppen. Als het model in hoogte verstelbaar is, dan is dat wel echt superhandig. Dan hangt uw hanglamp niet voor eeuwig op één hoogte, maar hebt u de mogelijkheid om deze hoger en natuurlijk ook lager te hangen. Al naar gelang de situatie of de hoogte van de tafel.

  Het hoger of lager hangen van de lamp kan bijvoorbeeld met een trekpendel direct op de lamp of met een beweegbare lampenarm met meerdere scharnieren. Om uit te vinden of een lamp al dan niet in hoogte verstelbaar is, hoeft u alleen maar in de productdetails te kijken. Als er "Ja" staat bij "In hoogte verstelbaar", dan kunt u de lamp met een gerust hart bestellen. Wilt u het nog eenvoudiger? Kies hier uw in hoogte verstelbare hanglamp van textiel.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  € 10 korting

  *Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.