Droomverlichting voor in de tuin

Het zoemt en ruikt lekker, de lucht is aangenaam, de avonden zijn lang. Het tuinseizoen is gewoon de beste tijd van het jaar om buiten met je handen te werken, te relaxen en tijd door te brengen met vrienden. Dit roept de vraag op: wat zijn de brandende must-haves voor buiten? En hoe kan ik het best mijn paden rondom het huis en in de tuin verlichten? Je bent vast ook geïnteresseerd in hoe je je planten in de schijnwerpers zet met de juiste verlichtingstechnologie. En de belangrijkste vraag met funfactor: hoe creëer ik een tuinfeest zo dat niemand meer naar huis wil - zelfs als de zon al lang onder is gegaan? Voilà: onze toppers en klassiekers evenals tips voor het tuinseizoen!

TOP merken voor buitenverlichting

Philips AEG Osram STEINEL SLV Lampenwelt.com

De tuin wordt slim met Smart Home voor buiten

Het huis is al heel lang smart, de tuin loopt achter: met de smartphone-app of afstandsbediening de buitenverlichting besturen is handig en leuk. Kies gewoon de juiste lichtkleur voor elke gelegenheid; timen, dimmen of hele-lichtscènes maken. Dat hoort bij slimme tuinverlichting!

Vooral voor het tuinfeest is het leuk om het hele lichtrepertoire van slimme buitenverlichting te laten zien. Met geweldige effecten en kleuren kun je sfeervolle momenten creëren. En ook in de winter voor de kerstverlichting bijvoorbeeld, zorgen kleurrijke lichteffecten, comfortabel geregeld vanuit de warme woonkamer met de smartphone, voor een gezellig effect.

Hier bekijken
Smart Home Außenleuchten

Tip

Welke lichtbron voor tuinverlichting?

Bespaar energie en doe goede dingen voor het milieu - en doe het in het mooiste licht: dit is alleen mogelijk met led. Ook in de tuin. Nog een voordeel: led's zijn direct 100% helder - een must-have voor lampen met bewegingsmelders!


Tuinverlichting voor aan de gevel

De gevel van het huis. We hebben het over moderne buiten wandlampen die paden rondom het huis, terras en balkon in een aangenaam licht hullen en functioneel het entreegebied verlichten. En ook bij de keldertrap en de schuur zijn wandlampen praktisch. Het beste natuurlijk met bewegingsmelder en schemeringssensor. Omdat het licht dan alleen gaat branden wanneer het nodig is. Als je het milieu en je portemonnee nog meer wilt beschermen, kun je vertrouwen op led - ook voor armaturen in continu gebruik die stralen voor het terrasfeest. Een warm-witte lichtkleur en dimfunctie zorgen in dit geval voor nog meer sfeer en gezelligheid

Hier bekijken
Wandleuchten Außen

Tuinlampen voor het verlichten van planten

Erdspießstrahler

De hobbytuinier weet het: het geeft een goed gevoel wanneer de zelf geplante struik zich in de eigen tuin ontwikkelt. En bloemen strekken voorzichtig de kopjes uit de grond, waarvan het zaad nog maar zo kort geleden is gekocht. Meer dan begrijpelijk dat de kleurrijk bloeiende tuin niet in het donker mag verdwijnen als de schemering valt. En dit is precies waar verlichting voor planten in het spel komt: van spots, schijnwerpers, verzonken vloerlampen en flexibele grondpenlampen op zonne-energie, tot verlichte bloembakken en oogverblindende kerstverlichting. Op deze manier kan de tuin ook 's nachts zich van zijn beste kant laten zien.

Hier bekijken

Sfeervolle terrasverlichting

Ontspannen, relaxen en dromen. Voor gezellige borrels en wilde feesten. Ja, het terras is een coole plek! Vooral in de zomer wordt het een echte tweede woonkamer buiten. En wat mag niet ontbreken? Natuurlijk, het juiste licht! Pad- en buitenmuur armaturen of inbouwspots zorgen voor goede algemene verlichting, maken trappen zichtbaar en perken het terras in voor meer veiligheid. En decoratief? Kleurrijke verlichte schijnwerpers met grondpennen, praktische draagbare buitenlampen met oplaadbare batterijen, kerstverlichting of solarlampen in alle vormen en kleuren geven een droomachtige ambiance. En voor de speciale kleurpracht: slimme verlichting!

Hier bekijken
Terrassenlampen
Tipp

Veelgestelde vragen over tuinverlichting

Welk materiaal is het beste voor tuinverlichting?
In veel hoogwaardige en duurzame tuinverlichting worden nu in de kap en behuizing o.a. kunststof en aluminium verwerkt. Een van de meest populaire materialen blijft echter roestvrij staal. Dit stabiele en temperatuurbestendige materiaal is minder gevoelig voor corrosie en zeer gemakkelijk schoon te maken. Bovendien ziet het er altijd en overal goed en van hoge kwaliteit uit!

Hoeveel lumen heeft mijn tuinverlichting nodig?
De lumenwaarde geeft informatie over de helderheid van een tuinlamp. Het wattage is vooral bij led-lichtbronnen niet langer geschikt om te vergelijken. Hoe helder een buitenlamp moet schijnen, hangt echter in de eerste plaats af van het beoogde gebruik en je perceptie. Natuurlijk moet een schijnwerper voor de oprit helderder schijnen dan een extra lampje op het terras voor de barbecue.

Welke IP-beschermingsgraad moet de tuinverlichting hebben?
Elke tuinlamp wordt blootgesteld aan het weer. Maar omdat lampen bv. door een dak worden beschermd of zich in de buurt van de tuinvijver vinden, hebben buitenlampen een verschillende IP-beschermingsklasse (Ingress Protection ). Het eerste cijfer geeft informatie over bescherming tegen vreemde voorwerpen. Het tweede over de bescherming tegen vocht. Voorbeelden: IP44 (bescherming tegen vreemde voorwerpen >= 1 mm en tegen opspattend water) of IP68 (stofdicht en beschermd tegen permanente onderdompeling).

Wat is beter: tuinverlichting met zonne-energie of elektriciteit?
Voor praktische tuinverlichting, bv. op wegen moet je lampjes op stroom plaatsen. Je krijgt dus altijd licht wanneer dat nodig is. Voor solarlampen moet je vertrouwen op de lading van de batterij. Maar dat is ook juist het voordeel van solarlampen. Omdat deze worden opgeladen door de zon. Lampen op zonne-energie hoeven niet bedraad te zijn, maar kunnen op elk moment worden geïnstalleerd zonder deskundigheid.

Wat is het voordeel van tuinverlichting met bewegingsmelder?
Veel armaturen zijn tegenwoordig beschikbaar met permanent geïnstalleerde bewegingsdetectoren. Voor comfort, veiligheid en efficiëntie is dit een grote hulp. Zodat je bv. met volle boodschappentassen zelfs in het donker, de trap naar de ingang van het huis herkent of niet langer het sleutelgat van de voordeur hoeft te zoeken. Bovendien zijn lampen met bewegingsmelders milieuvriendelijker en gaan ze langer mee omdat het licht alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is.

Welke lichtkleur is het beste voor de tuin?
Dat hangt van de toepassing af. 3.000 Kelvin zorgen voor behaaglijk comfortlicht voor terras en dergelijke. Deze warmwitte lichtkleur verandert een tuin in een tweede woonkamer. Bij schijnwerpers voor de oprit en andere praktische armaturen zijn vooral een universele witlichtkleur van 4.000 Kelvin geschikt. In de woonkamer vindt dit zijn equivalent in bv. de bureauverlichting. Uiteindelijk zal echter echter je persoonlijke smaak de doorslag geven.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.