Smart&Green Stone XL | 8590011

Bijzondere buitenverlichting

Voor de tuin, het terras of het balkon

Het tuinseizoen is gewoon de beste tijd van het jaar om in de tuin te werken, te relaxen en tijd door te brengen met vrienden. Dit roept de vraag op: Wat zijn de brandende must-haves voor buiten? En hoe kan ik het beste de paden rondom het huis en de tuin verlichten? Voilà: onze toppers, klassiekers en tips voor het tuinseizoen!

Solar buitenverlichting

Solar buitenverlichting

Stralende verlichting dankzij de kracht van de zon. Geen kabels meer verleggen en geen hoge stroomkosten meer. Solarlampen zijn eenvoudig te installeren en flexibel in gebruik.

Hier bekijken

Solar lichtkettingen

Hier bekijken

Solarlampen met bewegingssensor

Hier bekijken

Solar lichtbollen

Hier bekijken

Terraslampen

Terraslampen

Het balkon en het terras worden in de zomer omgetoverd tot een tweede woonkamer. Sfeervolle verlichting mag daar zeker niet ontbreken. Er is een ruime keuze aan stijlvolle lampen die geschikt zijn voor buitengebruik. Echte concurrentie voor de binnenverlichting!

Hier bekijken

Vloerlampen

Hier ontdekken

Lichterketten

Jetzt entdecken

Sfeerverlichting

Hier ontdekken

Slimme buitenverlichting

Slimme buitenverlichting

Het huis is al heel lang smart, maar de tuin loopt achter: met de smartphone-app of de afstandsbediening kan u de buitenverlichting eenvoudig besturen. Kies de juiste lichtkleur voor elke gelegenheid: timen, dimmen of hele lichtscènes maken, alles is mogelijk!

Hier bekijken

Slimme padverlichting

Hier ontdekken

Slimme sfeerverlichting

Hier ontdekken

Slimme buitenwandverlichting

Hier ontdekken

Wandlampen buiten

Wandlampen buiten

Moderne wandlampen hullen de paden rondom het huis, terras en balkon in een aangenaam licht. Wandlampen zijn eveneens heel functioneel in het entreegebied, bij de keldertrap of het tuinhuis.

Hier ontdekken

Buitenwandlampen
met sensor

Hier ontdekken

Huisnummer-
verlichting

Hier ontdekken

Buitenlampen
Up & Down

Hier ontdekken

Planten

Planten

Als de bloeiende tuin niet in het donker mag verdwijnen van zodra de schemer valt, is het plaatsen van spots en schijnwerpers een goed idee. Het voordeel van grondspiesen: deze kunnen telkens verschoven worden naar de plaats waar de tuin zich van zijn beste kant laat zien.

Hier bekijken

Buitenspots

Hier ontdekken

Grondstralers

Hier ontdekken

Grondspies

Hier ontdekken

Padverlichting

Padverlichting

Ook als we onze tuin door en door kennen, ziet deze er in het donker toch anders uit. Plotseling zijn er oneffenheden waarover wij -of mensen die op bezoek komen- kunnen struikelen. Om dit te vermijden is het belangrijk om de juiste verlichting te gebruiken.

Hier bekijken

Sokkellampen

Hier bekijken

Grondspots

Hier bekijken

Padverlichting met sensor

Hier bekijken

Stopcontactzuilen

Stopcontactzuilen

Dankzij de stopcontactzuilen behoren verlengkabels in de tuin tot het verleden. Vast gemonteerd staan ze met meerdere stopcontacten ter beschikking voor grasmachines, radio´s, smartphones en nog veel meer. Stekker erin en aan de slag!

Hier bekijken

FAQ: veelgestelde vragen over tuinverlichting

In veel hoogwaardige en duurzame tuinverlichting wordt in de kap en behuizing o.a. kunststof en aluminium verwerkt. Een van de meest populaire materialen blijft echter roestvrij staal. Dit stabiele en temperatuurbestendige materiaal is minder gevoelig voor corrosie en eenvoudig te reinigen. Bovendien ziet het er mooi uit en is het van uitstekende kwaliteit.

Sommige buitenlampen worden beschermd door een dak, andere bevinden zich in de buurt van een tuinvijver, hierdoor hebben deze lampen een verschillende IP-beschermingsgraad (Ingress Protection) nodig. Het eerste cijfer geeft informatie over bescherming tegen vreemde voorwerpen en het tweede cijfer over de bescherming tegen vocht. Voorbeelden: IP44 (bescherming tegen vreemde voorwerpen >= 1 mm en tegen opspattend water) of IP68 (stofdicht en beschermd tegen permanente onderdompeling).

Veel armaturen zijn tegenwoordig uitgerust met bewegingssensoren. Voor comfort, veiligheid en efficiëntie is dit een grote hulp. Zo kan u bv. met volle boodschappentassen zelfs in het donker de trap naar de ingang van het huis vinden en hoeft u niet langer naar het sleutelgat van de voordeur te zoeken. Bovendien zijn lampen met bewegingssensoren milieuvriendelijker en gaan ze langer mee omdat het licht alleen aan gaat wanneer het nodig is.

De lumenwaarde geeft informatie over de helderheid van een tuinlamp. Het wattage is bij led-lichtbronnen namelijk niet langer geschikt om te vergelijken. Hoe helder een buitenlamp moet schijnen, hangt in de eerste plaats af van het beoogde gebruik en perceptie. Een schijnwerper voor de oprit moet helderder schijnen dan een extra lampje op het terras of bij de BBQ.

Voor praktische tuinverlichting, bv. op wegen kan u het beste lampen op stroom plaatsen. Op die manier is er altijd licht wanneer het nodig is. Bij solarlampen daarentegen dient u te vertrouwen op de kracht van de zon. Een groot voordeel van solarlampen is dat u geen stroom nodig heeft en hierdoor ook geen kabels hoeft te verleggen. Deze lampen kunnen op elk moment en door iedereen geïnstalleerd worden.

Met 3000 Kelvin heeft u gezellig en comfortabel licht voor uw terras en balkon. Bij schijnwerpers voor de oprit en andere praktische armaturen is vooral een universeel witte lichtkleur van 4.000 Kelvin geschikt. In de woonkamer vindt dit zijn equivalent in bv. de bureauverlichting. Uiteindelijk zal echter uw persoonlijke smaak de doorslag geven.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488 Contact

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.