Vijverpompen

De vijverpomp: een handig en mooi hulpmiddel

Een vijverpomp brengt de tuinvijver in balans

Een vijverpomp bestaat uit een pompkamer, een motor en een rotor. Door een vijverpomp wordt het water in beweging gebracht en verrijkt met zuurstof. Om de vijver van eventuele verontreinigingen te zuiveren is, naast een vijverpomp, ook een vijverfilter een noodzakelijke investering. Een vijverpomp is ook geschikt voor fonteinen of waterspuwende beelden.

Soorten vijverpompen

Er zijn verschillende soorten vijverpompen verkrijgbaar. Voor kleinere tuinvijvers is een vijverpomp, die direct in de vijver verwerkt wordt, favoriet. Een vijverpomp, die in de vijver staat, is uitgerust met een filterbehuizing - ter bescherming van de vissen. Deze vijverpomp, die zich vlak onder de waterspiegel bevindt, wordt daarom ook dompelpomp genoemd. Een vijverpomp kan echter ook extern aangebracht worden. Dit soort vijverpompen staat naast de vijver. Bij aankoop van zo'n externe vijverpomp moet gelet worden op een zo geruisloos mogelijke motor. Nog een belangrijk criterium bij aanschaf van een vijverpomp is een relatief laag stroomverbruik. Vijverpompen op zonne-energie zijn bijzonder energiezuinig.

's Nachts zeer decoratief: LED-lichtringen voor vijverpompen

De vijverpomp, die met accessoires zoals LED-lichtringen, 's nachts ware lichtkunstwerkjes laat zien, is het bewijs, dat een vijverpomp niet alleen functioneel, maar ook decoratief kan zijn. LED-lichtringen zijn, naast sfeervolle verlichting voor vijverpompen, ook geschikte verlichting voor bronstenen en waterfonteinen.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.