De one-stop-shop voor lampen & verlichting
Our purpose WE ENHANCE PEOPLE'S WELL-BEING

Licht verandert een ruimte - van gezellig tot inspirerend tot productiviteitsverhogend. Licht verandert de stemming - het kalmeert of stimuleert. Licht is fascinerend. Wij willen deze fascinatie in uw huis brengen! Wij ondersteunen u met ons geselecteerde assortiment en ons advies bij het vinden van precies de juiste lamp voor u - zowel qua design als qua lichtintensiteit en kleur. Verzending en, in het ergste geval, terugzending zijn ongecompliceerd en efficiënt. Wij bieden alles wat u nodig hebt om te genieten van de fascinatie van het licht!

Belofte van dienstverlening

Lampenwelt is uitgegroeid van een garagebedrijf tot Europa's toonaangevende online specialist voor lampen en verlichting met meer dan 38.000 positieve klantenbeoordelingen en meer dan 99.500 miljoen tevreden klanten.

Europa's Nr. 1 voor lampen en verlichtingsarmaturen

Europa's Nr. 1
voor lampen en verlichtingsarmaturen

Meer dan 1,2 miljoen artikelen beschikbaar voor onmiddellijke levering

Meer dan 1.200.000 artikelen beschikbaar voor onmiddellijke levering

Inspiratie, trends en advies

Inspiratie, trends
en advies

Flexibel Betaalmethoden

Flexibel
Betaalmethoden

Gratis professioneel advies

Gratis professioneel advies

Gratis verzending vanaf € 50 bestelwaarde

Gratis verzending
vanaf € 99 bestelwaarde

Gratis teruggave binnen 30 dagen

Gratis teruggave
binnen 50 dagen

Meer dan 38.000 positieve klantenbeoordelingen

Meer dan 38.000 positieve klantenbeoordelingen

Meer dan 99.500 tevreden klanten

Meer dan 99.500
tevreden klanten

Belofte van duurzaamheid

Belofte van duurzaamheid

Breed assortiment van Basic naar Premium

Breed assortiment
van Basic naar Premium

Winkelen, altijd en overal

Winkelen, altijd
en overal

Bedrijfsleiders

Vanessa Stützle

Vanessa Stützle is sinds 2023 CEO van Lampenwelt GmbH, naast haar rol als CEO van de LUQOM Group. Naast de groepsstrategie is zij verantwoordelijk voor marketing, verkoop, CRM, marktplaatsen en communicatie. Ze heeft uitgebreide expertise in het uitbouwen van digitale bedrijfsmodellen.

Ales Drabek

Ales Drabek is CIO en lid van de raad van bestuur van Lampenwelt GmbH. Hij is verantwoordelijk voor de divisies Tech & Data en Product Management en is sinds augustus 2021 werkzaam bij Lampenwelt. Voordien bekleedde hij diverse managementfuncties in internationale detailhandelsketens.

Geschiedenis

 • VANESSA STÜTZLE ALS CEO

  Vanessa Stützle, CEO van Luqom Group, neemt vanaf januari 2023 de aanvullende rol van CEO van Lampenwelt op zich.

 • OPENING FULDA II

  Op enkele minuten van ons hoofdkantoor in Fulda in Duitsland opent Lampenwelt haar tweede locatie in het stadscentrum voor onze collega's van de afdeling Customer Care.

 • NIEUW KANTOOR IN FULDA

  In het hart van Fulda, in het midden van Duitsland, is het nieuwe kantoor geopend in een loftsfeer.

 • VERDERE GROEI

  Lampenwelt kon in 2020 een omzet van meer dan 180 miljoen euro realiseren en opende online winkels in Tsjechië, Slowakije en een kantoor in Praag.

 • NIEUWE KANTOREN

  De online shop werd met succes uitgebreid met B2B-functionaliteiten en bedient nu ook op professionele wijze zakelijke klanten.
  Daarnaast werden in 2019 onze kantoren in Berlijn, Düsseldorf en Dortmund in Duitsland geopend.

 • 3i, PROJECT A VENTURES EN LUQOM

  Met de hulp van de KMO-investeerder 3i en de operatieve risicokapitaalinvesteerder Project A is het mogelijk om nog meer e-commerce-knowhow op te bouwen en Lampenwelt op lange termijn met succes in heel Europa te vestigen.
  LUQOM GmbH treedt sinds 2017 op als de moedermaatschappij van Lampenwelt GmbH.

 • OPENING VAN EEN EIGEN LOGISTIEK CENTRUM

  Het eerste service- en logistiek centrum van 3.500 m² wordt geopend. Na uitbreidingen in de daaropvolgende jaren is het logistiek centrum nu uitgegroeid tot ongeveer 15.000 m².

 • INTERNATIONALISERING

  Na de uitbreiding naar Oostenrijk en Zwitserland, wordt de eerste online winkel gelanceerd in Frankrijk. Daarna volgen online winkels in heel Europa.

 • VAN HET DEALER PLATFORM NAAR UW EIGEN WEBSITE

  Het eerste eigen internetplatform werd gelanceerd en daarmee werd de eerste stap gezet naar een professionele online handel.

 • HET BEGIN VAN EEN EUROPEES SUCCESVERHAAL

  In 1999 begon Thomas Rebmann met de verkoop van lampen en armaturen vanuit zijn garage in Schlitz in het midden van Duitsland.

Duurzaamheid

Duurzaamheid omvat een algemeen duurzaam gedrag op al onze gebieden, van naleving van de voorschriften tot milieu, product tot samenwerking met onze werknemers, partners en klanten. Dit komt tot uiting in onze richtsnoeren, die tegen 2025 ten uitvoer moeten zijn gelegd:

Planeet

Wij zetten ons in om de risico's van klimaatverandering te beperken door onze CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Om dit te bereiken schakelen wij onder meer ons wagenpark om naar elektrische voertuigen en installeren wij een fotovoltaïsch systeem dat ongeveer de helft van de energiebehoefte van ons logistiek centrum dekt. Wij dekken de resterende vraag al met groene stroom.

Duurzaamheid bij Lampen24

Product

Wij zetten ons in om de ontwikkeling en verkoop van duurzaam geproduceerde producten te bevorderen. Deze producten houden rekening met de RRR-principes (Recycle, Repair, Reuse) of zijn duurzaam geproduceerd met een keurmerk van een derde partij.

Producten bij Lampen24

Partner

Wij zullen onze leveranciers van eigen merken screenen op mensenrechten, arbeidsomstandigheden en duurzaam gedrag en verwachten van hen dat zij onze Gedragscode voor leveranciers ondertekenen. Wij streven naar partnerschappen met onze productleveranciers om samen duurzame producten en bedrijven te ontwikkelen.

Partners bij Lampen24

Meer over het thema duurzaamheid

Hier ontdekken

Carrière bij Lampen24

Carrière

Er zijn veel goede redenen om bij Lampenwelt te werken. Kom meer te weten over onze visie als werkgever en de vele mogelijkheden die wij bieden.

Nu solliciteren

Cultuur bij Lampen24

Cultuur

De grootste succesfactor van Lampenwelt zijn de medewerkers. Daarom hebben wij onszelf richtlijnen voor samenwerking opgelegd en een cultuur gecreëerd waarnaar wij elke dag leven.

Hier ontdekken

Nieuwsgierig nu?
Meer over ons op de bedrijfspagina

Hier ontdekken

 • Keuze uit 40.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 99
 • Gratis retourneren
 • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.