Dimmers, lichtbesturing

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Dimmers en slimme lichtregeling

  Smart home maakt het mogelijk!e

  Waar moet ik rekening mee houden bij het dimmen van LEDs?

  De verlichtingstechnologie van klassieke gloeilampen en halogeenlampen is altijd dimbaar geweest. Met de verschuiving naar de LED-verlichtingstechnologie (en ook zijn voorganger, de spaarlamp) is dit veranderd: niet alle LED-lampen zijn dimbaar.

  Als u een LED wilt dimmen, dan hebt u speciale, dimbare LED-lampen nodig. Deze zijn vaak, maar niet altijd, dimbaar met een fase-afsnijdimmer.

  LED-Lamp E27 van Arcchio
  LED-lampen zijn niet allemaal dimbaar. Of een lamp al dan niet dimbaar is, is terug te vinden in de artikeldetails op de regel "Dimbaar".
  Stekker dimmer met kinderslot Heitronic
  Accessoires, zoals dimmers voor stopcontacten, zijn praktisch voor het dimmen van tafellampen en vloerlampen. Deze dimmers werken over het algemeen alleen met gloeilampen en halogeenlampen.

  Is er een eenvoudig alternatief voor dimbare LEDs?

  Jazeker. En dat alternatief heet: smarthome-lichtbronnen. De individuele instelling van helderheid, kleurtemperatuur en RGB-kleur behoort tot de belangrijkste kenmerken van slimme lichtbronnen. Accessoires zoals dimmers zijn voor deze lampen niet per se noodzakelijk. Slimme LED-lampen beschikken dus over een ongecompliceerde verlichtingsbesturing die nog nooit eerder heeft bestaan.

  LED-Paneel
  Met dimbare lampen met vast geïnstalleerde LED-technologie kunt de lichtsterkte en ook de lichtkleur naar believen veranderen, zonder verdere accessoires. Dit betekent dat u een en dezelfde lamp zowel voor werken als wonen kunt gebruiken. LED-panelen behoren tot de meest populaire soort lampen voor dit doel. Het vlakke licht en de vlakke behuizing zijn uiterst modern. 
  iDual LED-Filamentlamp E27 met afstandsbediening
  De volledige dimtechnologie is al ingebouwd in de smarthome-lichtbron. Sommige lampen hebben bovendien geen WLAN nodig. Deze zijn te bedienen met een infrarood-afstandsbediening, maar zijn dan niet verbonden met een netwerk. Deze Lite-variant van de "smarthome-lichtbron" is het meest ongecompliceerde alternatief voor de klassieke lichtregeling. 

  Hoe kan ik lampen met slimme lichtbronnen dimmen?

  Hiervoor hebt u bij slimme lichtbronnen meestal een smartphone, WLAN en de app van het betreffende smarthome-systeem nodig.

  Een andere populaire bedieningsmethode is spraakbediening met de meest gebruikte spraakassistenten. De afstandsbediening, die u in plaats van de smartphone kunt gebruiken, wordt ook door bijna alle systemen aangeboden.

  Wie daarentegen een klassiek dimmergevoel wil, kan de lichtbronnen en lampen koppelen aan wandschakelaars . Deze accessoires zijn verbonden met het netwerk en werken op batterijen, zodat u deze niet rechtstreeks op het lichtnet of de lamp hoeft aan te sluiten.

  Een gesorteerd overzicht van het volledige assortiment aan lichtregelingsopties is te vinden onder de desbetreffende smarthome-systemen.

  Philips Hue Wireless dimmer schakelaar
  Accessoires, zoals de Philips Hue-wandschakelaar, worden met plakband bevestigd en werken op batterijen. Dit systeem communiceert draadloos met de slimme lichtbronnen en lampen via WLAN en maakt een comfortabele lichtregeling mogelijk zonder dat u een dimmer nodig hebt.
  Yeelight Bluetooth afstandsbediening
  Afstandsbedieningen maken deel uit van nagenoeg elk smarthome-systeem. Soms zijn dat klassieke infrarood-afstandsbedieningen, andere werken via Bluetooth. Deze afstandsbedieningen vormen een uitstekende aanvulling op de bediening via de smartphone-app.

  Hebt u goed advies nodig over het dimmen van smarthome-lichtbronnen? Of hebt u een andere vraag over lichtregeling of verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.