Smart Home rookmelders

Slimme rookmelders Rooksignalen rechtstreeks naar uw smartphone

Thuis wordt alles slim. Bij u ook? Dan mag ook de rookmelder niet overgeslagen worden. Om die reden hebben wij slimme modellen in ons assortiment die betrouwbaar alarm slaan als er rook is. Als u onderweg bent, dan ontvangt u een melding op uw smartphone wanneer er thuis iets mis is en u de brandweer moet bellen. Hoera voor het slimme huis!

Waar moet ik slimme rookmelders installeren?

Aangezien het algemeen bekend is dat rook opstijgt, geldt het volgende: installeer uw slimme rookmelder aan het plafond en nooit aan de muur. De rookmelder voor uw smarthome moet in het midden van de ruimte geïnstalleerd worden. In het ideale geval neemt u minstens 50 cm afstand in acht ten opzichte van de muren. In de montagehandleiding die u bij het product ontvangt, staan allerlei handige tips. En als u van tevoren vragen hebt, dan kunt u altijd contact opnemen met onze experts. Het telefoonnummer vindt u hieronder. 

Hoe werken slimme rookmelders?

Slimme rookmelders werken net als conventionele rookmelders. Alleen beter: door onderling verbinding te maken via een netwerk, detecteren slimme rookmelders de rookontwikkeling van de kelder tot aan de bovenverdieping. Natuurlijk kunt u ook onderweg via een smartphone-app gemakkelijk controleren of thuis alles in orde is en of er niemand met vuur speelt. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel. 

Slimme rookmelder Eve
Slimme rookmelder

Hoe worden slimme rookmelders in een netwerk opgenomen?

Vindt u het een uitstekend idee dat de rookmelder in de kelder de rookmelder onder het dak laat weten als er rook is? Met slimme rookmelders profiteert u zeker van dit voordeel. Omdat het heel eenvoudig is om slimme modellen via een netwerk met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: Sommige slimme rookmelders kunnen uitgebreid worden met een radiomodule, andere zijn hier al mee uitgerust. Hebt u vragen hierover? Bel dan gewoon even met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder. 

Geven slimme rookmelders ook licht?

U raadt het misschien al. Veel slimme rookmelders kunnen veel meer dan alleen maar melden wanneer er brand is. Wie wil er nou alleen maar slecht nieuws brengen? Daarom zijn er ook rookmelders met extra smarthome-functies. Een praktische combinatie is een rookmelder die een kleurrijke lichtshow kan geven - met een geïntegreerde, meerkleurige spot

Welke soorten slimme rookmelders zijn er?

Voor slimme rookmelders geldt hetzelfde als voor slimme lampen. Er zijn verschillende manieren om deze te bedienen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk via WLAN, radio of Bluetooth. Dit betreft vrijwel alle systemen. Als u meer wilt weten, bel dan gerust eens met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder. 

Welke merkleveranciers hebben slimme rookmelders in hun assortiment?

Het is niet alleen belangrijk dat uw slimme rookmelder van goede kwaliteit is. Wilt u ook iets meer weten over de fabrikant die erachter zit? In ons assortiment vindt u onder andere merken als ABUS en Blaupunkt. Gebruik de filter "Fabrikant" om een overzicht te krijgen en de gewenste merken als resultaat te tonen. 

AwoX SafeLIGHT rookmelder

Wilt u veel meer weten over slimme rookmelders? Dan bent u een zeer interessante kandidaat voor onze experts. Zij zullen graag van u horen via het telefoonnummer +32 (0) 2 - 588 1 488Of u kunt heel gemakkelijk contact met ons opnemen via het contactformulier - u hoeft niet lang te wachten op onze reactie.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.