Staande brievenbussen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  De staande brievenbus

  Wie een huis bouwt of onlangs gebouwd heeft, denkt na over de stijl van de brievenbus bij het nieuwe huis. De twee meest voorkomende types zijn de wand- en staande brievenbus. De laatste is in tegenstelling tot de eerste een staande brievenbus, die niet aan de muur bevestigd wordt. De staande brievenbus wordt met een voetstuk in de grond bevestigd. Er zijn twee montagemanieren: de staande brievenbus kan met een bodemplaat op de grond gemonteerd of direct in de grond gezet worden. Daarbij is het niet belangrijk of het een enkele staande brievenbus of een serie brievenbussen voor een flat is.

  Extra's en materialen bij staande brievenbussen

  Omdat de brievenbus vaak ver van de overkapping staat, moet deze in ieder geval van robuust materiaal gemaakt zijn. Daarvoor zijn staal, edelstaal en aluminium geschikt. Een populair accessoire bij staande brievenbussen is een communicatiedeel, dat over een bel, lamp en een intercom beschikt. Zo kunt u vanuit uw huis naar buiten communiceren.

  De route naar de staande brievenbus

  Een groot verschil tussen de staande- en de wandbrievenbus is de afstand tot de voordeur. Doordat de staande brievenbus overal gemonteerd kan worden, kiezen huiseigenaren vaak voor een plek aan het hek of aan de tuingrens, bij de oprit. Daarmee wordt de route van de bewoner naar de brievenbus iets langer, maar voor de postbode en de krantenbezorger korter.

  Sommige modellen staande brievenbussen beschikken over een pakketdeel waar grotere pakjes in passen, zodat de postbode niet hoeft aan te bellen. Ook de zogenaamde US mailboxen zijn heel populair. Dit zijn brievenbussen in de Amerikaanse stijl die voorzien zijn van het bekende rode vlaggetje dat omhoog gezet kan worden.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.