Wandbrievenbussen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Wandbrievenbus - aan de wand gemonteerd postvak

  Ondanks e-mail, mobieltje en smartphone is een regelmatige gang naar de brievenbus nog steeds een belangrijk dagelijks ritueel. Een brievenbus - welk soort dan ook - aan het huis of in de buurt van het huis of in de hal, is daarom een must. De wandbrievenbus is een van de meest gebruikte modellen, niet alleen als enkele brievenbus, maar ook als brievenbus voor meerdere huishoudens. De wandbrievenbus is een brievenbus voor wandmontage, in vaktermen ook wel opbouwbrievenbus genoemd.

  Variaties aan wandbrievenbussen

  Bij een wandbrievenbus wordt de post meestal voorin of bovenin geworpen. Om het werk van de krantenbezorger in de vroege ochtend te verlichten kan er ook een krantenbus of krantenrolhouder aan de wandbrievenbus worden toegevoegd. Bij sommige wandbrievenbussen is het krantenvak al geïntegreerd, bij andere moet het later aangebracht worden. Dit zou geen probleem moeten zijn, omdat fabrikanten bij het ontwerp van iedere wandbrievenbus vaak ook de passende krantenrolhouder aanbieden.

  Wandbrievenbus of staande brievenbus?

  Doordat een wandbrievenbus of opbouwbrievenbus aan de muur van het huis bevestigd wordt, heeft hij in het gebruik enkele voordelen: Omdat een wandbrievenbus meestal aan de voorzijde met dakoverstek aangebracht wordt, is hij beter beschermd tegen weersinvloeden dan een staande brievenbus, die mogelijk volledig in weer en wind staat. Bovendien hebben bewoners met wandbrievenbussen het voordeel dat de dagelijkse gang van de huisdeur naar de brievenbus niet zo ver is en men droog overkomt.

  Wandbrievenbussen zijn in verschillende weerbestendige materialen verkrijgbaar: gelakt staal (in verschillende kleuren), rvs, gietaluminium, kunststof of een combinatie van hout en glas.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.