Commerciële buitenverlichting

Commerciële buitenverlichting: Veiligheid rondom productie- en opslaghallen

Commerciële verlichting moet aan bepaalde eisen en voorschriften voldoen, zodat het werk in en rondom de productie- en opslaghallen veilig en efficiënt plaats kan vinden. Wat binnenverlichting voor bedrijven in de hal of werkplaats betekent, dat doet de commerciële verlichting evenzo op het buitenterrein. Als het daglicht verdwijnt, is een doelmatige en robuuste verlichting nodig rondom de bedrijfshallen. Niet alleen binnen moet bedrijfsverlichting bestand zijn tegen verschillende omstandigheden (vuil, stof, vochtigheid), ook buiten moet de verlichting ongunstige omstandigheden (regen, hitte, stof) kunnen trotseren.

IP-bescherming voor commerciële verlichting

Zoals elke buitenlamp moet ook een buitenlamp voor bedrijven tegen weer en wind bestand zijn. De IP-code (Ingress Protection) geeft aan of een buitenlamp voldoende resistent is. Deze zogenaamde beschermingsklasse bestaat uit twee cijfers: Het eerste geeft de mate van bescherming tegen het indringen van voorwerpen aan, het tweede het bestand zijn tegen vocht. Een buitenlamp voor bedrijven met de beschermingsklasse IP 44 is uitermate geschikt om buitenshuis te gebruiken. Deze is namelijk bestand tegen het indringen van voorwerpen > 1 mm en tegen spatwater uit alle richtingen.

Hoe zien commerciële lampen eruit?

In principe lijken commerciële lampen op de conventionele buitenlampen, die iedereen aan het huis of in de tuin heeft hangen. Er zijn bijvoorbeeld inbouwlampen voor vloer en wand; spots voor doelgericht fel licht; aanbouwlampen voor de gevel en buitenlampen voor bedrijven die vanwege hun LED's heel energiezuinig zijn. Commerciële verlichting onderscheiden zich in de meeste gevallen van buitenlampen voor particulier gebruik: Commerciële verlichting moeten functioneel zijn en hebben daarom meestal een eenvoudige en praktische uitstraling, terwijl men thuis eerder kiest voor een meer representatieve en speciale buitenlamp.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.