Dimbare LED lampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Dimbare LED lichtbron

  Dat een LED lichtbron zuiniger is dan een ouderwetse gloeilamp, dat weet u. Maar wilt u desondanks niet het aspect missen dat het licht van de goede oude gloeilamp zo prettig maakte? Hoeft ook helemaal niet. We hebben goed nieuws voor u: LED lichtbronnen kunt u uiteraard ook dimmen, waarmee u het licht wat sfeervoller wordt. Echter alleen als de lampen daarvoor uitgerust zijn.

  Waar herken ik dimbare LEDs aan?

  Heel eenvoudig. In onze webshop vindt u onder de productdetails het kenmerk "dimbaar". Ook op de verpakking staat dit vermeld. Heel duidelijk, dus. Onze experts staan uiteraard voor u klaar als u toch nog een vraag hebt.

  E27 7,5 W 827 LED-gloeilamp mat
  LED-fittingen

  Hoe vind ik een dimbare LED lamp met de juiste fitting?

  Ook hierbij bieden de productdetails uitkomst. Onder "Fitting" staat waarmee uw lichtbron uitgerust dient te zijn om te passen bij de lampvoet van de lichtbron. Onze handige filterfunctie biedt hierbij extra gemak. Hier kunt u aanvinken wat u precies nodig hebt. Bijvoorbeeld G9, E14 of GU10.

  Welke dimmer is het best geschikt voor dimbare LEDs?

  Hebt u al een dimbare lamp aangeschaft? Dan hebt u de eerste stap al gezet. U hebt alleen nog een bijpassende dimmer nodig. Op de verpakking kunt u lezen welke soort dimmer dat is. Het meest voorkomend zijn fase-aansnijdimmers en fase-afsnijdimmers. Wilt u hier wat meer informatie over? Neem dan contact op met onze experts.

  Waarom zoemt en knippert mijn dimbare LED lamp?

  Dat kunnen wij u wel vertellen: waarschijnlijk gebruikt u een verkeerde dimmer. Let altijd goed op welke dimmer geschikt is voor welke dimbare lichtbron. Dit vindt u terug in de technische gegevens. Op de verpakking vindt u ook antwoorden op compatibiliteitsvragen.

  Wat gebeurt er als niet-dimbare LEDs gedimd worden?

  U speelt met de gedachte om een LED lamp zonder dimfunctie bij wijze van test eens te dimmen? Doe dat maar niet. Het volgende kan dan gebeuren: allereerst kan de dimmer beschadigd raken. Verder begint de lichtbron waarschijnlijk te flikkeren en knipperen. Of deze gaat überhaupt niet aan. In het slechtste geval houdt de lichtbron er voortijdig mee op. Als u pech hebt, kunt u zowel de dimmer als de lichtbron weggooien.

  Een goede raad: mocht u op het idee komen om een dimbare lichtbron te gebruiken en deze vervolgens nooit meer te dimmen, dan zeggen we: dat kunt u ook beter niet doen. Zelfs als u de dimmer op 100 procent zet, kunnen de dimmer en de lichtbronnen defect raken. Accepteer het maar gewoon: ze passen gewoon niet bij elkaar. Er zijn geen uitvluchten. De enige oplossing in dit scenario: vervang de dimmer door een normale schakelaar.

  Zijn er dimbare LED lichtbronnen van Osram?

  Hebt u goede ervaringen met een bepaalde fabrikant? Wilt u weer op deze fabrikant vertrouwen voor uw volgende lichtbron? Dat is een duidelijke beslissing. Als iets gewoon goed werkt, dan hoeft het niet vervangen te worden. Als u bijvoorbeeld goede ervaringen hebt met Osram, dan vinkt u dat merk bij de fabrikantenfilter gewoon aan. Dan wordt uw persoonlijke selectie weergegeven.

  Zijn er ook dimbare retrofit-LED lichtbronnen?

  Even uitleggen: alle LED lichtbronnen met beproefde, oude lampvoeten zijn retrofit-lichtbronnen E27, E14 en G9 zijn bijvoorbeeld genormeerde fittingen. Als u een dimbare LED lichtbron zoekt met een E27-fitting, dan is dat … kunt u het raden? Een retrofit-lichtbron.

  E27 10,5W 827 LED-lamp Superstar, dimbaar
  iDual E14 LED lamp 2-pack zonder afstandsbediening

  Welke extra lichtbronnen zijn geschikt voor mijn uplighter?

  Als uw uplighter een dimfunctie heeft, dan moet u ook dimbare LED lichtbronnen gebruiken. Het is belangrijk dat alles compatibel is. Meestal worden voor uplighters E27-lichtbronnen gebruikt. Maar ook andere lampen kunnen al naar gelang het model gebruikt worden.

  U kunt dit het beste als volgt aanpakken: bekijk uw uplighter in onze webshop en klikt uiterst rechts op "Kies een extra lichtbron". U krijgt direct een aanbeveling voor de juiste lichtbron. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over wat past en wat niet.

  Zijn er dimbare LED lichtbronnen met afstandsbediening?

  Is uw huis een Smart Home? Dan weet u dit zeker al. Dimbare LED lichtbronnen kunt u niet alleen via een smartphone-app aansturen. Bij veel lichtbronnen kunt u de functies ook met een afstandsbediening bedienen. Naast het wisselen van de lichtkleur en de multicolourfunctie kunt u vanuit de bank ook de helderheid dimmen.

  Hebt u advies nodig over lichtbronnen en compatibiliteit? Neem dan contact op met onze experts. We zijn telefonisch bereikbaar via het nummer of u vult het contactformulier in - gegarandeerd een snelle reactie.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.