Dimbare LED lampen

Dimbare LED-lampen - ook met LED's een gezellige sfeer

LED-lampen zijn in veel toepassingen een volwaardige vervanging voor de traditionele lichtbronnen. Ze hebben uitstekende eigenschappen: ze gaan lang mee, en zijn zuinig met energie, onderhoudsvrij en stootvast. Daardoor hebben LED-lampen zichzelf al ruim bewezen. Door hun dimmogelijkheid brengen dimbare LED-lampen, die nu op de markt zijn, het er nog beter af ten opzichte van de traditionele lichtbronnen. In principe zijn LED-lampen niet dimbaar, alleen specifiek geselecteerde LED-lampen kunnen werken op een dimmer. Bij het aanschaffen van een dimbare LED-lamp moet u daar dus op letten.

Dimbare LED-lampen rekenen af met vooroordelen

Twee klachten komen bij LED-lampen steeds naar voren: Ten eerste zou het licht kunstmatig en kil zijn, ten tweede zouden ze niet dimbaar zijn. Het laatste is met de ontwikkeling van de dimbare LED-lamp uit de wereld geholpen. Ook het eerste probleem bestaat al lang niet meer, omdat LED-lampen inmiddels in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, o.a. ook in warmwit. Doordat er LED-lampen in warmwit en dimbare LED-lampen verkrijgbaar zijn, zijn ze zeker de moeite waard als vervanger van de goede oude gloeilamp. Dimbare LED-lampen zijn ook te verkrijgen met de bekende gloeilampfittingen E14 en E27 en kunnen dus de meest gebruikte lichtbron in de woonsfeer goed vervangen. Ook reflectorlampen, zoals GU10 of GU5,3 kunnen vervangen worden door dimbare LED-lampen.

De ene dimbare lamp is de andere niet: LED-lamp versus spaarlamp

Ook de spaarlamp, die na de LED-lamp de zuinigste lichtbron is, is verkrijgbaar met dimfunctie. Toch verschillen dimbare spaarlampen en dimbare LED-lampen op enkele punten: LED-lampen zijn volledig dimbaar en verliezen door het dimmen niet aan levensduur, dimbare spaarlampen wel. Dimbare LED-lampen geven bovendien direct na het inschakelen het volle licht, zonder te flikkeren.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.