Florentijnse kroonluchters

Florentijnse kroonluchters – Lichtbron en kunst in een product verzameld

Meestal denk je bij kroonluchters aan imposante zalen en kastelen, waarin koningen en keizers gekroond werden. Het doet denken aan dansuitvoeringen die door de elite gegeven werden. Maar in woonhuizen worden deze prachtige kroonluchters tegenwoordig ook steeds vaker toegepast. De imposante meerlichts-lampen, die ook wel lusters of luchters genoemd worden, waren en zijn het summum van luxe en weelde.

Een luchter met een lange traditie

De kroonluchter als bijzonder type plafondlamp kenmerkt zich door verschillende lampjes en elementen die het licht breken. Dit kunnen bijvoorbeeld edelstenen, glazen stenen of kunststofdeeltjes zijn. De lamp hoeft niet eens aan te zijn, om een imposante blikvanger in de ruimte te vormen. Tegenwoordig heb je niet alleen luchters die geïnspireerd zijn op de oorspronkelijke kroonluchters, maar ook design-luchters, die strak zijn qua vormgeving. Daarnaast zijn er ook de Florentijnse kroonluchters, met speelse bloemmotieven.

De Florentijnse luchter: een bijzondere kroonluchter

Het karakteristieke van de Florentijnse luchter zijn de natuurlijke decoratie-elementen. Om de lamp zelf zitten vaak kleurige bloempjes en bladvormige elementen slingeren zich om de lampenarm. Door de natuurlijke uitstraling doet de Florentijnse kroonluchter aan bomen en struiken denken. De ranke, gebogen lampenarmen geven de illusie van struikgewas. Met een Florentijnse luchter haalt u de vrolijkheid van bloemen in huis en worden uw woonruimtes verlicht met een ongewone lichtbron.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.