G4/GU4 LED

Filigraan accentverlichting met G4/GU4 LED-lampen

G4/GU4 LED-lampen zijn met hun geringe afmetingen gemaakt voor moderne, uiterst kleine verlichting. Zowel G4 LED-lampen als GU4 LED-lampen zijn van een G-fitting, d.w.z. een steekfitting, voorzien. G4 LED-lampen zijn door hun fitting ook wel bekend als stiftfittinglamp. Bij de G4/GU4 LED-lamp staan de twee onder de fitting uitstekende stiften 4 mm uit elkaar. Een LED-lamp met deze fitting is een volwaardige vervanging voor een 12V halogeenlamp van het type G4 of GU4. De G4/GU4 LED-lamp heeft echter - vergeleken bij de halogeen uitvoering - een veel langere levensduur (20.000 tot 50.000 uur), verbruikt minder stroom en geeft geen UV- of IR-straling af. Dat maakt de G4/GU4 LED-lamp tot een ideale lichtbron voor het verlichten van lichtgevoelige objecten in bijvoorbeeld musea.

G4 LED-lampen: alternatieven voor halogeen stiftfittinglampen

G4-lichtbronnen zoals G4 halogeenlampen of G4 LED-lampen zijn vaak te vinden in moderne, wat kleinere lampen, bijv. in badkamers, in de keuken of in vitrine- en decoratieverlichting. Ook voor sterrenhemels of meubelopbouwlampen zijn lichtbronnen zoals de G4 LED-lamp te gebruiken. G4 LED-lampen zijn vooral bijzonder geschikt voor het aanbrengen van accentverlichting.

De GU4 LED-lamp - een goed alternatief voor de reflector

Net als hun halogeen-voorlopers hebben GU4 LED-lampen vaak de extra aanduiding MR11. Daarmee wordt hun eigenschap als reflectorlamp aangegeven. Dat GU4 MR11 LED-lampen reflectoren zijn, wordt namelijk aangegeven door de afkorting MR, die voor multifaceted reflector staat. Het getal 11 duidt op de doorsnede van de reflector: in dit geval 35 mm, wat overeenkomt met 11/8 inch. Ook wanneer GU4 halogeenlampen niet verboden worden in het kader van het verbod op gloeilampen, is de GU4 LED-lamp een energiebesparend en milieuvriendelijk alternatief voor deze 12V halogeenlamp.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.