GU10 LED

GU10 LED-lampen – halogeen reflectorlampen vervangen door lichtdioden

De voortdurende ontwikkeling van licht emitterende dioden (LED's) richt zich steeds meer op het gebruik van LED-lampen voor het verlichten van woonruimten, zoals de GU10 LED-lamp. Deze lampen zijn een alternatief voor diverse traditionele lichtbronnen, zoals gloei- en halogeenlampen. De GU10 LED-lamp, waarbij de LED's de vertrouwde halogeenlampsokkel en reflector hebben, is een goede vervanging voor de GU10 halogeenlamp. Omdat GU10 LED-lampen één-op-één uitwisselbaar zijn met 230V halogeenlampen van hetzelfde model, bieden zij de gebruiker vele voordelen: sommige GU10 LED-lampen gaan wel 50.000 uur mee; dat geldt voor geen enkele andere lichtbron. De GU10 LED-lamp en alle andere LED-lampen zijn onderhoudsarm en vragen weinig energie. Daarmee is zij een energiezuinig alternatief voor traditionele lichtbronnen en is ze zeker de investering waard. Het onderzoek en de ontwikkeling van de LED-techniek is nog lang niet afgesloten en voor alle soorten LED-lampen, inclusief de GU10 LED-lampen, zijn de vooruitzichten veelbelovend.

Warmteontwikkeling? - Bij de GU10 LED-lamp geen probleem!

Terwijl er bij de halogeenlamp speciale koud-lichtreflectoren nodig zijn om te voorkomen dat er bijna geen warmte wordt uitgestraald, levert het verlichten van warmtegevoelige objecten door een GU10 LED-lamp in principe geen probleem op. Wel loopt de temperatuur in het achterste gedeelte van de GU10 LED-lamp op tot 60 à 100 °C, maar dit is niet te vergelijken met de hoge temperaturen van gloei- of halogeenlampen.

GU10 LED-lampen - LED's met een halogeensokkel

Met haar steek- draaisokkel is de GU10 LED-lamp voorzien van een kenmerkende 230V-halogeensokkel. Halogeen reflectorlampen hebben altijd deze sokkel. Deze heeft twee uitstekende stiften op een afstand van 10 mm van elkaar. Door hun sokkel van dezelfde vorm zijn GU10 LED-lampen een volwaardige vervanging voor GU10 halogeenlampen.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.