GX53 LED

Voordelen van GX53 LED-lampen

De bewering dat LED-licht nog niet ver genoeg ontwikkeld is om als verlichting van woonruimten te kunnen dienen, kan bij de pijlsnelle ontwikkeling van de LED-techniek niet langer staande worden gehouden. De GX53 LED-lamp heeft dezelfde vorm als andere GX53-lichtbronnen. Zij is een volwaardige vervanging van o.a. de compacte TL-lamp GX53. Met een afstand van 53 mm tussen beide contactdelen van de sokkel, mag de GX53-fitting gerust een reus onder de lampsokkels worden genoemd. De hoogte van de GX53 LED-lamp is echter minder „reusachtig“. Met haar diameter van 75 mm en hoogte van 25 mm is de GX53 LED-lamp zonder meer een platte lichtbron. Deze is perfect te gebruiken voor inbouwlampen en ook voor open lampen of meubels binnenshuis. Bij gebruik van een GX53 LED-lamp in een buitenlamp is echter uit veiligheidsoverwegingen een beschermglas vereist.

Voordelen van GX53 LED-lampen

De platte vorm en de geringe warmteontwikkeling van GX53 LED-lampen maken hen heel geschikt voor inbouwlampen. De gloeilamp zet slechts 5% van haar energie in licht om en de rest in warmte; de LED-lamp daarentegen, dus ook de GX53 LED-lamp, kunnen 30 % van de toegevoerde energie in licht omzetten. Dit heeft behalve een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie ook een lage warmteontwikkeling in de lamp zelf tot gevolg. Omdat de temperatuur van de lichtdioden van de GX53 LED-lamp niet hoger wordt dan 60 °C, zijn dit soort LED's uitstekend te gebruiken voor het verlichten van warmtegevoelige objecten. Bovendien produceren GX53 LED-lampen geen UV- of IR-straling. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor museumverlichting, d.w.z. verlichting van lichtgevoelige objecten.

In vergelijking met alle andere lichtbronnen heeft een LED-lamp zoals de GX53 LED-lamp de langste levensduur. Van sommige GX53 LED-lampen is de levensduur wel 50.000 uur. Daarmee overtreffen zij zelfs de spaarlampen die altijd als de meest energie-efficiënte lampen zijn beschouwd.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.