Boho chique

Een unieke mix van stijlen, materialen & kleuren

Boho is iets voor individualisten die van kleurrijk en opvallend houden. Het motto van de trend is "mix it up". Liefdevol geselecteerde individuele stukken worden naar hartenlust gecombineerd. Oude vondsten van de rommelmarkt worden gecombineerd met nieuwe producten. Doe-het-zelf-schatten, kleurrijke kussens en tapijten met franjes, natuurlijke materialen en oosterse decoraties passen perfect in de Bohemien trend, die niet in een hokje te plaatsen is.


Waar komt de term "boho" vandaan?

De huidige trend is eigenlijk niet zo nieuw - hij vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw! Er was toen een tijd van sociale onrust. Het zat zo: de bohemiens - onconventioneel denkende dichters en kunstenaars - kwamen in opstand tegen de conservatieve bourgeoisie. Deze beweging werd niet alleen gekenmerkt door een intellectueel discours, maar ook door een nieuwe, veel individuelere vorm van wonen en inrichten.

Degenen die de term "boho" associëren met de hippiebeweging hebben ook gelijk. Want in de jaren zestig en zeventig beleefde boho chique zijn tweede lente. In de jaren negentig leefde het weer op. En nu? Ja, de tijd is weer aangebroken voor een nieuwe boho-golf, waarop wij op het gebied van lichtontwerp met plezier meegaan.

Wat is boho chique?

De boho trend leeft van contrasten en combineert veel tegenstellingen - iets voor individualisten wiens hart klopt voor diversiteit en joie de vivre. De verschillende elementen in detail:

 • Klein meubilair met rommelmarkt charme
 • Kleurrijke kussens, dekens en tapijten
 • Fluwelen stoffen
 • Macramé en windvangers
 • Kleurrijke patronen en etnische motieven
 • Aardetinten
 • Natuurlijke materialen zoals hout en rotan
 • Oosterse patronen
Boho lampen shoppen

Hanglampen met hippie chique

De gezellige zithoek met kleurrijke ladekast en fluwelen fauteuil met rommelmarkt charme kan prachtig worden geënsceneerd met een trendy hanglamp. Bijvoorbeeld een lamp in Marokkaanse look of een glazen lamp in retro look.

Boho lampen shoppen

Tafellampen in Seventies Style

Tafellampen zijn ideaal voor het decoreren van ladekasten en bijzettafels. Mid-century chic-modellen met zichtbare lichtbronnen of oriëntaalse modellen met warme goudtinten zijn bijzonder boho-achtig. Materiaalmixen van hernieuwbare grondstoffen zoals rotan, hout, bamboe en kurk passen ook uitstekend.

Boho lampen shoppen

Staande lampen met boho flair

Plezier hebben om dingen uit te proberen en op zoek te gaan naar leuke stukken geldt zeker voor boho-liefhebbers. Welke vloerlamp het beste past naast de kleurrijke poufs en tapijten of bij de favoriete fauteuil met ribfluwelen kussens is een kwestie van smaak. Wat mag is wat behaagt - en in boho-stijl zijn dat meestal kleurrijke blikvangers.

Boho lampen shoppen
 • Keuze uit 40.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • Gratis retourneren
 • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.