Design lampen

Beroemde cultlampen en de creatieve koppen erachter

Designlampen in je interieur brengen is niet alleen een streven naar kwaliteit, stijlbewustzijn en gratie. Het betekent ook dat je je eigen thuis moet ontwerpen op een bewuste en bedachtzame manier. Met designklassiekers die zo tijdloos zijn dat ze voorbijgaan aan vluchtige trends. De keuze aan designarmaturen en fabrikanten die licht als een filosofie beschouwen is groot: van Duitse merken zoals Tecnolumen tot Scandinavische merken zoals Fritz Hansen en Italiaanse design merken zoals FLOS.

Design vloerlampen

Van het klassieke model tot de booglamp

Vloerlampen als designklassiekers zijn echte blikvangers en behoren tot de goede toon van het interieur. Naast de bank, de eettafel of de commode geplaatst, brengen zij een lichte flair in de woonkamer en trekken zij zelfs de aandacht wanneer zij uitgeschakeld zijn, alleen al door hun vorm. Qua vorm kan je kiezen tussen de klassieke staande lamp en de absolute designklassieker van de booglamp.

Design vloerlampen shoppen

Design tafellampen

Van zichtbare lichtbron tot indirect licht

Ze versieren commodes, bijzettafels, keukentafels of nachtkastjes: design tafellampen zijn absolute blikvangers in interieurs. Hun voordeel: ze kunnen in een handomdraai worden verplaatst - in het geval van modellen met oplaadbare batterijen zelfs zonder het dichtstbijzijnde stopcontact te hoeven zoeken. Hun verlichtingseffect met behaaglijk warm wit licht zorgt voor een behaaglijke flair - ongeacht of het gaat om indirecte lichtverspreiding of om een design dat de lichtbron in het middelpunt plaatst.

Design tafellampen shoppen

Design hanglampen

“From outer Space” naar “Cozy Flair”

"From outer Space" naar "Cozy Flair". Gedurfde statements met design hanglampen die de hele kamer in beslag nemen. Ze maken een grote indruk in de eetkamer boven de eettafel. Wat de keuze van materialen en vormen betreft, is de creativiteit van ontwerpers bijna onuitputtelijk en komen zij steeds weer met nieuwe armaturen met cultpotentieel. Bijvoorbeeld Italiaanse hanglampen of klassiekers in Scandinavisch design.

Design-hanglampen shoppen

Design bureaulampen

Functionele beroemdheden

Het zijn echte prestigeobjecten voor hoogwaardige kantoorinrichtingen: Design bureaulampen brengen een concentratiebevorderende lichtsfeer in het dagelijkse werkleven. Ze vallen ook op door hun functionaliteit. Bekende klassiekers voor op het bureau zijn bijvoorbeeld de Wagenfeld tafellamp in Bauhaus-stijl of de Tolomeo tafellamp met flexibele scharnieren voor een precieze verlichting.

Design bureaulampen shoppen

Design plafondlampen

Lichtkunstwerken voor extravagante basisverlichting

Deze design plafondarmaturen bewijzen op indrukwekkende wijze dat algemene verlichting niet louter functioneel hoeft te zijn. Als ware lichtkunstwerken in metaalnuances, organische vormen en multiflammige lichtcreaties sieren zij onze woonruimten en scheppen zij een onvergelijkbare sfeer. Volledig stijlvolle ontwerpen die ons al tientallen jaren vergezellen als blikvangers.

Design plafondlampen shoppen

Design wandlampen

Sierlijkheid op ooghoogte

Zij geven vorm aan de wanden en vormen zo een echte concurrentie voor schilderijen en prenten: design wandlampen brengen niet alleen lichte flair in het interieur, maar verlenen ook pure gratie aan de ruimte. Hun ontwerpen zijn inspirerend, zelfs als ze uitgeschakeld zijn. In combinatie met warm wit licht komt het door de ontwerpers beoogde samenspel van materiaaleffect, vormenspel en lichtsfeer tot leven.

Design-wandlampen shoppen

Designverlichting voor buiten

Lichtgevende feelgood flair in de open lucht

Niet alleen binnenruimtes kunnen worden opgewaardeerd met het licht van hoogwaardige designklassiekers. Niet alleen binnenruimtes kunnen worden opgewaardeerd met hoogwaardig design, ook buitenverblijven krijgen een stijlvolle update met puur loungekarakter. De lichtgevende blikvangers zijn al even functioneel: als ze de paden rond het huis en door de tuin verlichten.

Designlampen buiten shoppen

Top designers

Ingo Maurer

Hier ontdekken

Stefano Papi

Hier ontdekken

Christian Dell

Hier ontdekken

Adriano Rachele

Hier ontdekken

Tom Dixon

Hier ontdekken

Wilhelm Wagenfeld

Hier ontdekken

Arne Jacobsen

Hier ontdekken

Verner Panton

Hier ontdekken

Philippe Starck

Hier ontdekken

Poul Henningsen

Hier ontdekken

Patricia Urquiola

Hier ontdekken

Marc Sadler

Hier ontdekken


Inspiratie van andere klanten.

Tag ons op Instagram om ideeën en inspiratie te delen. Je foto kan hier snel zijn.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.