LAMPENSERIE

Louis Poulsen PH 5

Poul Henningsen at his best!

De PH 5 van designlegende Poul Henningsen ontstond in 1958 uit een acute behoefte - en groeide uit tot een onsterfelijke designklassieker. Het innovatieve systeem met drie lampenkappen van de PH 5, waarbij het grootste deel van het licht verblindingsvrij naar beneden schijnt, werd niet alleen een handelsmerk van Poul Henningsen, maar ook van het designmerk Louis Poulsen.


De PH 5-lamp - varianten van een klassieker

Een tijdloos eerbetoon aan de sixties

De klassieke PH 5-lamp van Louis Poulsen heeft een diameter van 50 cm en is uitgevoerd in een elegante matwitte kleur. Tegenwoordig is dit designicoon verkrijgbaar in talrijke luxueuze kleurstellingen, zoals koper of messing, maar ook in rijke kleuren zoals blauw en rood voor opvallende kleurcontrasten in de woonkamer.

PH 5 Original

Klassieke uitvoering in matwit of in één van de vele kleuren, ∅ 50 cm

Hier ontdekken

PH 5 Mini

Een kleinere variant met originele verhoudingen, maar ∅ 30 cm

Hier ontdekken

PH 5 Monochrome Black

Een even modern als luxueus designstatement, ∅ 50 cm

Hier ontdekken


Het synoniem voor verblindingsvrij

Dat is de PH 5 van Poul Henningsen

De PH 5 werd in 1958 ontwikkeld als reactie op de verschillende maten gloeilampen die verkrijgbaar waren. Ontwerper Poul Henningsen stak destijds zijn verontwaardiging over het feit dat de gloeilampenfabrikanten niet in het belang van de klanten handelden niet onder stoelen of banken.

Om deze reden ontwierp hij een lamp die met vrijwel elke maat gloeilamp te gebruiken was. De PH 5 werd daarnaast hét synoniem voor volledig verblindingsvrij licht dankzij het revolutionaire ontwerp met de lampenkappen.

De lampenserie PH 5 ontdekken


Louis Poulsen PH5

Designer

Poul Henningsen

Na zijn studies aan de Technische School in Frederiksberg en de Technische Hogeschool in Kopenhagen (beiden in Denemarken) van 1911-1917 legde designlegende Poul Henningsen (1894-1967) zich toe op het ontwerpen van verlichting - en niet onverdienstelijk, want daarmee is hij wereldberoemd geworden.

Zijn hele leven werkte hij samen met het designmerk Louis Poulsen en perfectioneerde hij zijn werk aan de hand van de relatie tussen lichtstructuren, schaduwen en reflecties. Deze theorie gebruiken de medewerkers van Louis Poulsen vandaag de dag nog steeds.


Andere klassiekers van Poul Henningsen

Het innovatieve systeem met drie lampenkappen van de PH 5 van Louis Poulsen pastte hij ook toe in zijn lampen, die stuk voor stuk klassiekers zijn geworden.

Tafellamp PH 2/1

Hier ontdekken

Hanglamp PH 3/2

Hier ontdekken

Vloerlamp PH 80

Hier ontdekken

Wandlamp PH 3/2

Hier ontdekken

PH 3/2 Academy

Hier ontdekken

PH Septima

Hier ontdekken


Over Louis Poulsen

Ludvig R. Poulsen richtte Louis Poulsen in 1874 op als een wijnimportbedrijf. Vandaag de dag is Louis Poulsen een wereldberoemd Deens designmerk dat het Scandinavische designprincipe “vorm volgt functie” tot een kunst en bedrijfscredo heeft verheven. Het assortiment omvat geweldige ontwerpen van klassieke en moderne verlichtingskunstenaars zoals Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto of Oki Sato.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.