Tiffany lampen

De Tiffanystijl is een blijvende favoriet in vele interieurs. De kleurrijke lampen uit glas die hun oorsprong vinden in New York, zijn al zo'n 150 jaar aanwezig in onze woonruimtes - in steeds nieuwe ontwerpen.

Hanglamp KT1082+C2 | 1032394

Hoe is de Tiffany glaskunst ontstaan?

Louis Comfort Tiffany & die Tiffany Glass Company


Louis Comfort Tiffany is de voorvader van de Tiffany-glaskunst: in 1878 richtte de art-nouveaukunstenaar in New York zijn eigen bedrijf voor binnenhuisarchitectuur op en werkte in de daaropvolgende jaren het onderwerp glaskunst tot in de perfectie uit. Uiteindelijk opende hij "The Tiffany Glass Company" in New York.

Na de dood van zijn vader in 1902 nam hij het beroemde juwelenbedrijf "Tiffany & Company" van zijn vader over. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds wereldwijd actief.

Alle Tiffany lampen

Het vervaardigingsproces van Tiffany glaskunst

Hoe wordt een Tiffany lamp gemaakt?


De traditionele productie van een Tiffany lamp gaat terug tot het vakmanschap van Louis Comfort Tiffany: hij ontwikkelde een speciale techniek waarbij afzonderlijke glasdelen met een koperfolie werden bedekt en met soldeer werden samengevoegd. De gesoldeerde naden kregen een karakteristiek donker patina.

Het vervaardigingsproces van de Tiffany glaskunst

Plafondlampen à la Tiffany


Elke woonruimte krijgt een mooie en kleurrijke opwaardering: plafondlampen in Tiffanystijl brengen afwisseling in het interieur en zijn heel bijzondere blikvangers. Doorheen het glas schijnt het licht extra mooi en laat de Tiffany lamp de woonkamer nog extra stralen.

Alle Tiffany plafondlampen

Mooie muren met Tiffany


Ze springen vooral in het oog omdat ze tenslotte op ooghoogte worden aangebracht: We hebben het over wandlampen. Bij hen komen de ontwerpen van de traditionele Tiffany glaskunst bijzonder goed tot hun recht.

Alle Tiffany wandlampen

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.