De Wagenfeld-tafellamp

Legendarische klassieker van de moderne tijd

"Geen enkele lamp die destijds is ontworpen, laat de ontwerpintentie van het Bauhaus zo duidelijk zien als de Wagenfeld-tafellamp in zijn tot de essentie teruggebrachte vorm."


– TECNOLUMEN, fabrikant van heruitgaven uit het Bauhaus tijdperk –


Wat is de oorspronkelijke Wagenfeld-tafellamp?

In 1923/24 ontwierp professor Wilhelm Wagenfeld de legendarische Wagenfeld-lamp. Op dat moment was hij pas 24 jaar oud en leerling in de Bauhaus-werkplaats in Weimar (Duitsland). De lamp is de belichaming van het Bauhaus-concept: teruggebracht tot het essentiële en stijlvol in elk aspect. De lamp is vandaag de dag nog altijd een referentie voor ontwerpers wereldwijd. Naast de originele Wagenfeld WG24 zijn er nog diverse andere varianten - en vele kopieën. Alleen de heruitgaven van TECNOLUMEN zijn origineel.

Technolumen tafellamp

1. Halfronde lampenkap

2. Trekpendel

3. Glazen schacht met daarin een metalen buis

4. Ronde glazen voet, alsmede andere voetvarianten

Originele TECNOLUMEN-producten zijn ook te herkennen aan het Bauhaus- en TECNOLUMEN-zegel en de opeenvolgende nummering.


Wilhelm Wagenfeld

Wie was Wilhelm Wagenfeld?

Professor Wilhelm Wagenfeld (1900-1990) behoorde tot van de meest invloedrijke pioniers van moderne productontwerpen in Duitsland. Zijn doel: industriële producten met een hoge gebruikswaarde - hoogwaardig en betaalbaar.

Wilhelm Wagenfeld experimenteerde met nieuwe materialen en technieken om zijn producten te verbeteren en goedkoper aan te bieden. Tegenwoordig zijn Wagenfeld's lampen uitgelezen klassiekers en echte prestigeobjecten op kantoor of in de huiskamer.


De WG28, ook van Wilhelm Wagenfeld.

De Bauhaus-lamp DMB26 van Marianne-Brandt.

Wat was het Bauhaus?

Wilhelm Wagenfeld was een student aan het Bauhaus: de Hochschule für Gestaltung (kunstacademie) ten tijde van de Weimar Republiek. De Berlijnse architect Walter Gropius richtte de opleiding in 1919 op. Het Bauhaus is het centrum van wat tegenwoordig beschouwd wordt als moderne klassiekers in schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, typografie, fotografie, textielontwerp en design. Hoewel het Bauhaus in 1933 gesloten werd, gaat het werk van het Bauhaus tot op de dag van vandaag door. Het moderne minimalisme, met zijn praktische, sobere esthetische vormen, is een uitvloeisel van het Bauhaus.


TECNOLUMEN - Heruitgaven van de beroemdste
Bauhaus-klassiekers

Het bedrijf TECNOLUMEN behoort tot de bekendste fabrikanten van historische heruitgaven uit het Bauhaus-tijdperk.

Techoolumen Icon

Lampen24 is een geautoriseerde
TECNOLUMEN-partner.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.