Nog maar

10% vanaf €99 & 13% vanaf €159 op bijna alles

Tot -60% op meer dan 15.000 producten

Meubel-inbouwspots

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Vorm
Kleur
Incl. bewegingssensor
LED
Incl. schakelaar
Prijs
Toepassen
Merk
IP-codering
Lichtkleur (selectie)
Ruimte
Lichtbron inbegrepen
Materiaal
Ingebouwd LED-licht
Veiligheidsklasse
Incl. afstandsbediening
Op batterijen
Inbouwdiameter (cm)
Toepassen
Lengte (cm)
Toepassen
Diepte (cm)
Toepassen
Hoogte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
83 artikelen
Filter
€ 37,51
€ 27,83
€ 17,95
€ 39,20
€ 50,45
€ 178,23
€ 37,51
€ 50,45
€ 39,20
€ 37,51
€ 228,81
€ 59,89
€ 160,93
€ 115,19
Pagina

Licht in de kast – met meubelverlichting

De verloren gewaande sok eindelijk weer teruggevonden! Zou u dat wel willen? Dan komt u met onze meubelverlichting een stapje dichter in de buurt van uw doel. In alle ernst: meubelverlichting verlicht klerenkasten, servieskasten, boekenkasten, ladenkasten en vitrinekasten. En dit alles op discrete wijze, zonder dat het licht zichzelf op de voorgrond dringt. Meubelverlichting wil immers niet pronken met een trendy lampdesign. Eenvoudig en terughoudend voor licht zorgen – dat doet de meubelverlichting zeer goed!

Esthetiek is echter nog steeds een belangrijk concept bij meubelinbouwspots. De kleine lampen die onopvallend in het hout verwerkt worden, zetten de inhoud van de vitrinekast immers op indrukwekkende wijze in de spotlights. Pas dan komt uw unieke platenverzameling of dvd-collectie echt tot zijn recht. Bij een podium hoort tenslotte ook een perfecte belichting. Dat geldt niet alleen in het theater.

kastverlichting
kastverlichting

Hoe bouw ik meubelverlichting eigenlijk in?

Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. Stuk voor stuk niet al te lastig.

  • U monteert een kunststof ring op een glad oppervlak en brengt de lamp hierin aan. Voordeel: u hoeft daarvoor niet in uw meubels te boren. Nadeel: het geheel wordt 1-2 cm hoger.

  • U gebruikt een montageveer. Hiervoor moet u een blind gat boren waarin u de lamp met de veer plaatst. De veer wordt dan neergeklapt, waardoor u naar links en rechts ongeveer 5 cm verliest. Bovendien is de veer enigszins zichtbaar.

  • U boort een blind gat waarin de lamp zichzelf vastklemt. Zo blijft alles netjes vlak en is met uitzondering van de lamp niets anders te zien. Dit is bijvoorbeeld voor vitrinekasten en schappen perfect geschikt.

  • Bij langwerpige lampen is natuurlijk ook een langwerpige uitsparing in het hout vereist. De afmetingen van de freesgroef vindt u in de productdetails.

Vindt u dat veel te ingewikkeld? Dan kunt u zich te allen tijde tot onze experts wenden voor advies. De contactgegevens vindt u hieronder.

LED inbouw downlight Martje, rond
kastverlichting
kastverlichting

Zijn meubelinbouwspots vlak?

Als u de spots in een blind gat dat u in het hout hebt geboord laat verdwijnen, dan ontstaat er geen aanvullende hoogte. De praktische lampen zijn van zichzelf echter al zeer vlak. Uiteindelijk mag de meubelverlichting het uiterlijk van de meubels niet veranderen.

Welke gatgrootte is de juiste voor de installatie?

Dat is geheel afhankelijk van de diameter van de meubelverlichting. In de montagehandleiding die met uw lampen wordt meegeleverd, staat hoe groot het gat moet zijn. Aan de hand hiervan maakt u het blind gat. Te ingewikkeld? Neem dan contact op met onze experts, die u telefonisch graag advies geven. De contactgegevens vindt u hieronder.

Welke lichtbronnen zijn geschikt voor meubelverlichting?

  • LED
    Bij de meeste meubelverlichting is LED-techniek reeds vast geïnstalleerd. En met LED-lampen zit u altijd goed. Deze zijn in alle opzichten gewoon de lichtbron bij uitstek. In vergelijking met halogeenlampen besparen LED-lampen 60% stroom, in vergelijking met gloeilampen zelfs 90%. Dat is lang niet het enige voordeel. In onze infographic vindt u alle pluspunten in één oogopslag.

  • Halogeen
    LED is het heden en ook de toekomst. Halogeen behoort tot het verleden. Maar er zijn ook nog meubelinbouwspots met halogeen. Dat zijn er echter niet meer zo veel. Onze tip: haak de knoop door en kies voor LED.

Is er dimbare meubelverlichting?

Als deze als zijnde dimbaar zijn gekenmerkt, ja. Daar moet u dan in elk geval wel altijd op letten. Als er geen verwijzing naar dimmen staat, dan is deze functie ook niet aanwezig.

Is meubelverlichting ook verkrijgbaar in sets?

Uiteraard. Meestal zijn dit sets van drie stuks. Want het komt maar zelden voor, dat u slechts een meubelinbouwspot gebruikt. Zelfs als u geen set bestelt, zult u hoogstwaarschijnlijk niet slechts één lamp bestellen. Er is dus helemaal niets mis met een handige set.

Zijn er ook meubelinbouwspots met een sensor?

Het licht moet aangaan als u het nodig hebt? In uw kledingkast, in de keukenkastjes of in uw vitrinekast? Dan moet u inderdaad kiezen voor meubelinbouwspots met een sensor. Lees even de productbeschrijving door of neem contact op met onze experts. Het telefoonnummer en de link naar het contactformulier vindt u hieronder.

Is er ook zwenkbare meubelverlichting?

Dat ene hoekje in uw kledingkast zou nog iets beter verlicht kunnen worden? En in de vitrinekast zou u graag uw favoriete vakantiesouvenir in de spotlights zetten? Dan draait u uw meubelverlichting toch totdat het naar uw wens is. In de productbeschrijving in onze webshop ziet u of het model van uw keuze zwenkbaar resp. verstelbaar is.

Meer laten zien Toon minder

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH