Noodverlichting

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Noodverlichting - nieuwe pictogrammen

  Je ziet ze in bioscopen, winkels, discotheken en sporthallen. Een klein verlicht kastje met daarop een pictogram: de contouren van een deur, daarachter een pijl en een lopend mannetje dat deze pijl volgt. In de nieuwere uitvoeringen is alleen een groen mannetje op een witte achtergrond te zien, dat een grote witte pijl volgt. De tot nu toe gangbare pictogrammen blijven van kracht. Maar nieuw geïnstalleerde noodverlichting gebruikt de nieuwe pictogrammen. Vluchtwegverlichting in openbare gebouwen is wettelijk vereist.

  Noodverlichting kan levens redden

  Noodverlichtingen zijn algemeen bekend en ook enorm belangrijk. Er zijn verschillende soorten noodverlichting. Er zijn twee soorten noodverlichting: vervangende verlichting en veiligheidsverlichting. De veiligheidsverlichting is verder onder te verdelen in vluchtwegaanduidingen, verlichting van werkplekken met verhoogd risico en antipaniekverlichting volgens NEN 6088 - hieronder vallen de eisen voor veiligheidsverlichting bij uitval van het lichtnet (NEN 1010). Noodverlichting is dus het overkoepelende begrip voor veiligheidsverlichting en vervangende verlichting. Vluchtrouteverlichting maakt het bijvoorbeeld voor de brandweer mogelijk om zich te oriënteren tijdens een reddingsactie. Vervangende verlichting is bijvoorbeeld in operatiekamers van groot belang.

  Verlichting van werkplekken met verhoogd risico

  Een ander onderdeel van noodverlichting is verlichting van werkplekken met verhoogd risico, waar dus risico bestaat op ongevallen voor de werknemer of andere personen als de verlichting uitvalt. Dat betreft onder andere putten, of plaatsen waar met giftige of explosieve stoffen wordt gewerkt. Ook tijdens het werk aan snellopende machines, zoals walsen, moet je bij het uitvallen van de normale verlichting op noodverlichting kunnen terugvallen. Ook voor werk op podia of in maneges is bij calamiteiten een noodverlichting beslist noodzakelijk.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.