Padverlichting koper

Koperen padverlichting - weerbestendig en met een prachtig uiterlijk

Zuillampen, ook buitenpalen of tuinpadverlichting genoemd, zijn buitenlampen, die vooral dienen voor de verlichting van wegen, parkeerplaatsen en opritten. Bij de productie van tuinpadverlichting worden verschillende materialen gebruikt: Roestvrij staal, koper, messing en aluminium. De koperen tuinpadverlichting is bijzonder duurzaam en weerbestendig. De houdbaarheid en weerbestendigheid van het metaal is juist voor buitenlampen, zoals de koperen tuinpadverlichting, een belangrijk criterium, omdat ze in hoge mate blootgesteld worden aan vocht, water en temperatuurschommelingen. Daarom is het belangrijk, dat buitenlampen voldoen aan een hoge beschermingsklasse, tenminste IP44, die garandeert dat de lampen beschermd zijn tegen spatwater en stofdeeltjes groter dan 1 mm.

Technische gegevens van koperen tuinpadverlichting

De koperen tuinpadlamp is een buitenlamp, groter dan de sokkellamp, maar kleiner dan de lantaarnpaal. Bij tuinpadverlichting gaat men uit van een lichtpunthoogte van 1 tot 1,5 m. De lichtpunthoogte is een specificatie, die voornamelijk gebruikt wordt voor buitenlampen, en die aangeeft vanaf welke hoogte het licht van de lamp, d.w.z. het lichtpunt, op het gewenste, te verlichten oppervlak valt. Bij koperen tuinpadverlichting is het, evenals bij alle andere lampen, belangrijk dat er geen sprake is van verblinding. Daarom moet het licht van de koperen tuinpadverlichting naar beneden, op het pad, zijn gericht. Meestal zijn zuillampen, zo ook koperen tuinpadlampen, voorzien van optische systemen, die het licht kunnen richten.

Als lichtbron voor koperen tuinpadverlichting zijn zowelspaarlampen als halogeen lampen geschikt. Bijzonder energiezuinig zijn lichtdioden, kortweg LED's, die inmiddels voor bijna alle lichtsoorten gebruikt worden.

Koperen tuinpadverlichting maakt uw buitenverlichting compleet

U kiest buitenverlichting om veiligheidstechnische redenen, maar u wilt ook graag een uiterlijk aantrekkelijk geheel. Daarom bieden producenten diverse modellen aan die passen bij uw koperen tuinpadverlichting, zoals sokkellampen, wandlampen en buitenlampen, zodat u uw gehele terrein kunt verlichten met een complete serie in dezelfde stijl.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.