T8 / G13 fluorescentielampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  T8 G13 fluorescerende tl-lampen

  Gasontladingslampen met een lichtemissie van 360°

  T8 G13 TL lampen

  Wat is een T8 G13 fluorescerende tl-lamp?

  Een T8 G13 fluorescerende tl-lamp bevat edelgas en een kleine hoeveelheid kwik. Een gasontladingsproces produceert licht en daarom wordt de lamp ook wel een gasontladingslamp genoemd. De veelgebruikte aanduiding "neonbuis" is verkeerd.

  Elektronen verplaatsen zich door de glazen buis en reageren met de fluorescerende coating. Dit zet de UV-straling om in zichtbaar licht.

  De T8 G13 fluorescerende tl-lamp heeft standaard vermogens zoals 15 W, 18 W, 30 W, 36 W of 58 W, een gestandaardiseerde buisdiameter van 26 mm en een gestandaardiseerde lampvoet met een pinafstand van 13 mm.

  De lamp is aan te sluiten via verliesarme, conventionele of elektronische voorschakelapparaten.

  Waar worden T8 G13 fluorescerende tl-lampen gebruikt?

  Het licht van de T8 G13 fluorescerende tl-lamp had in het begin een zeer hoge kleurtemperatuur, waardoor het licht koud lijkt. Daarom werd deze lichtbron vooral in de garage of andere bijruimtes gebruikt. Met de ontwikkeling van warme lichtkleuren hebben T8 G13 fluorescerende tl-lampen een breder scala aan toepassingen gekregen. Tegenwoordig wordt de lichtbron het meest gebruikt voor spiegelverlichting, maar ook in functionele plafondlampen en bijvoorbeeld in sommige buitenlampen.

  Let op: de T8 G13 fluorescerende tl-lamp is verkrijgbaar in verschillende lengtes (bijv. 120 of 150 cm). In onze webshop geven we altijd aan welke lichtbron geschikt is voor welke lamp. Als u op zoek bent naar een vervangende lamp, zorg er dan voor dat u naast de helderheid in lumen en de kleurtemperatuur in Kelvin ook de juiste lengte kent.

  decoratieve tl lampen buiten tower
  G13 led tube

  Zijn er LED-alternatieven voor de T8 G13 fluorescerende tl-lamp?

  Er zijn hoogwaardige LED-alternatieven voor de T8 G13 fluorescerende tl-lamp. Deze LEDs hebben een hogere energie-efficiëntie en een langere levensduur dan gasontladingslampen.

  Wat is het verschil tussen een T8 en een T5 fluorescerende tl-lamp?

  Het verschil zit hem in de sokkeldiameter: Een T5 fluorescerende tl-lamp heeft een diameter van 16 mm, een T8 fluorescerende tl-lamp een diameter van 26 mm. Ook de lengte, het elektrisch vermogen, de lichtkleur en de lichtstroom van de buizen variëren onafhankelijk van de sokkel.

  T5 8W master tl mini
  G13 18W tld super

  Hebt u goed advies nodig over T8 G13 fluorescerende tl-lampen, hun voorschakelapparaten of lengtes? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: vul het contactformulier in.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.