12V-inbouwspots

12V inbouwspots: weinig spanning, weinig lamphuis, maar veel licht!

Wilt u in de gehele ruimte uitstekende verlichtingselementen vermijden? Inbouwspots, met name 12V inbouwspots in het plafond plaatsen uw ruimte in het juiste licht. Het grootste gedeelte van het lamphuis wordt bij 12V inbouwspots verzonken in het plafond. Zo zorgt u op discrete wijze voor effectieve en functionele verlichting. 12V inbouwspots geven een combinatie van gericht licht en een platte, onopvallende inbouw. Een stukje van de lamp is natuurlijk ondanks de inbouw in het plafond nog wel te zien. De 12V inbouwspot is bepaald geen dominerende lichtbron vergeleken met andere plafondlampen, die als opbouw volledig aan het plafond gemonteerd worden.

Rond, vierkant, zwenkbaar - 12V spots zijn veelzijdig

Over het algemeen kent men de 12V inbouwspot in de ronde uitvoering , bij voorkeur in wit of roestvast. Ze zijn er ook in meerkantige vorm - 4of 6 hoekig - of in zwenkbare uitvoering. Cardanische 12V inbouwspots zijn bijzonder flexibel, omdat de ophanging zo gemaakt is dat deze in alle richtingen draai- en zwenkbaar is. Dit maakt 12V inbouwspots bijzonder gemakkelijk inzetbaar.

Waar moet u op letten bij 12V inbouwspots?

Omdat de 12V inbouwspots met een veilige spanning van 12 V werken, hebt u een transformator nodig die de netspanning van 230V omvormt. Voordeel van de lage spanning is dat de lampen over het algemeen een langere levensduur hebben dan overeenkomstige normale lampen.

Omdat 12V inbouwspots over het algemeen in houten plafonds en meubels worden ingebouwd, moeten er bepaalde brandwerende maatregelen getroffen worden. Inbouwspots zoals de 12V inbouwspot moeten de brandbeveiligingssymbolen F, M of MM hebben. Bij de montage van de 12V inbouwspots moet men rekening houden met de voorgeschreven minimum afstand tot andere voorwerpen. De trafo moet bijvoorbeeld vanwege de warmteontwikkeling niet te dicht bij de lampen gemonteerd worden.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.