E14 LED

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  E14 LED lamp: dit kan deze nieuwe kaarslamp allemaal

  E14-LED was (na E27 LED-lampen) misschien wel de meest gewenste lichtbron. De reden: E14-lampen worden in zoveel lampen voor thuis en op het werk gebruikt dat ze onmisbaar zijn. Als u bijvoorbeeld niet overweegt om echte kaarsen op uw kroonluchter te zetten, dan bent u afhankelijk van kaarslampen . En omdat milieubewuste en energiebewuste consumenten gloeilampen, halogeenlampen en zelfs spaarlampen niet langer serieus overwegen, was het slechts een kwestie van tijd voordat de E14-sokkel achteraf met LEDs werd uitgerust .

  Voor u betekent dit enerzijds dat u uw E14-lampen met moderne lichttechniek kunt gebruiken. Aan de andere kant biedt dit u ook een surplus aan mogelijkheden op het gebied van licht - bijvoorbeeld in voor wat betreft smarthomes. Toonaangevende merken als Philips en OSRAM bieden binnen dit segment al diverse mogelijkheden voor wat in het verleden als magie beschouwd zou zijn

  Hoeveel watt of lumen heeft mijn E14-LED-lamp nodig?

  Voor LED-lichtbronnen met een E14-sokkel gebruikt u (zoals bij alle andere lichtbronnen sinds de gloeilamp) de waarde lumen om de helderheidte bepalen.

  Natuurlijk is er nog steeds de watt-aanduiding. Deze aanduiding staat echter alleen voor het verbruik van een lamp en heeft geen (uniforme) relatie tot de helderheid (lumen). Dat was anders bij gloeilampen: een lamp van 25 watt had altijd ongeveer 200 lumen, 40 watt kwam overeen met ongeveer 400 lumen, 60 watt met ongeveer 700 en een lamp vna 100 watt zou meer dan 1.300 lumen produceren.

  Richt u bij de aanschaf van een nieuwe E14-LED-lamp op deze waarden of de vergelijkende waarde die u voor elke lamp in de webshop en op de verpakking terug kunt vinden.

  E14 LED lamp
  E14 LED lamp

  Waarom zoemt mijn E14-LED?

  Als u een zoemend geluid hoort bij het bedienen van uw E14-LED-lampen en u gebruikt een dimmer, dan moet u het licht onmiddellijk uitschakelen. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een bedrijfsstoring.

  Dan gebruikt u ofwel een ongeschikte dimmer of een niet-dimbare E14-LED-lamp. U moet namelijk weten dat niet elke E14-LED dimbaar is. En als dat wél zo is, dan is dat nog niet mogelijk met elke dimmer.

  Welke combinaties van lichtbron en dimmer mogelijk zijn, hoort u uit eerste hand van onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder.

  E14 LED lampen

  Zijn E14-LED-lampen zonder externe dimmer te dimmen?

  Als u geen last wilt hebben van externe dimmers, dan wil dat nog niet zeggen dat u af moet zien van gezellige, gedimde verlichting! Hiervoor zijn er E14-LED-lampen waarbij de dimtechnologie is geïntegreerd in de lichtbron.

  Als de E14-LED-lampen in de fitting zijn gedraaid, dan zijn deze dimbaar door de normale lichtschakelaar herhaaldelijk te bedienen. Wij raden bijvoorbeeld de SceneSwitch-lampen van Philips aan. Of de E14-LED-lampen van EasyDim.

  Zo gemakkelijk is het tegenwoordig om voor een gezellige lichtsfeer te zorgen!

  Welke stralingshoeken zijn er?

  Als het niet om een gloeilamp gaat die bijna volledig rondom, dus 360° schijnt, dan moet u bij de aanschaf van een E14-LED-lamp eventueel op de stralingshoek letten.  Daarbij worden er verschillende stralingshoeken gebruikt voor verschillende toepassingen:

  • smalle lichtbundel: doelgerichte spots, bijv. op foto's gericht
  • middelbrede bundel: afzonderlijke lichteilanden, bijvoorbeeld leesstoelen
  • brede bundel: uitgebreide algemene verlichting, bijv. in de woonkamer

  Overigens: hoe verder de lichtbron van het object verwijderd is, des te groter de lichtcirkel op het oppervlak wordt. Hoe dichter de lichtbron bij het object is, des te kleiner de lichtcirkel wordt. Dit is bijvoorbeeld interessant bij E14-LED-lichtbronnen in in hoogte verstelbare hanglampen.

  Welke lichtkleur hebben E14-LEDs?

  Bij de aanschaf van een "gewone" E14-LED-lamp dient u in de webshop altijd te kijken naar de informatie over de lichtkleur. Deze informatie onthult de kleurtemperatuur van het licht. Afhankelijk van de kleurtemperatuur kan het licht geschikt zijn voor verschillende woon- of werkruimtes.  Smarthome-lampen met instelbare kleurtemperatuur en RGB-kleuren bieden nóg meer mogelijkheden.

  Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen drie lichtkleuren.

  • minder dan 3.300 Kelvin: warmwit als een gloeilamp - perfect voor woonkamers
  • 3.300 tot 5.300 Kelvin: universeel wit, d.w.z. witter in plaats van roodachtig - perfect voor de werkgebieden
  • meer dan 5.300 Kelvin: daglicht, zeer blauwachtig - perfect voor bijkeukens of kelders

  In welke vormen zijn E14-LEDs beschikbaar?

  Een reflectorlamp in een kroonluchter is net zo zinvol als een kaarslamp in een gesloten plafondlamp. Theoretisch zouden beide opties echter mogelijk zijn, omdat beide lampvormen een E14-sokkel hebben. E14-LEDs zijn beschikbaar...

  • in kaarsvorm met mat glas, bijv. voor hanglampen
  • als kaarslamp in de wind, bijv. voor kroonluchters
  • in filamentlook, bijv. voor alle open lampen
  • in druppelvorm, bijv. voor tafellampen
  • in bolvorm, bijv. voor plafondlampen
  • in buisvorm, bijvoorbeeld voor kerststerren
  • met reflector, bijv. voor plafondspots

  LED lampen koppelen moderne verlichtingstechnologie aan een nostalgische factor. Om tegemoet te komen aan de wens om ook na de gloeilamp een optisch mooie lichtbron in de lamp te kunnen draaien. En niet om de schoonheid van een kroonluchter teniet te doen door er bijvoorbeeld een energiebesparende spiraalvormige lamp in te draaien.

  E14 LED lamp
  E14 LED lamp kaarsvorm
  E14 LED lamp

  Zijn E14-LED-lampen geschikt voor lampen met bewegingsmelders?

  Er bestaat geen betere lichtbron dan LED-lampen voor lampen met bewegingsmelders! Dit komt omdat E14-LED-lichtbronnen een hoge schakelvastheid hebben. Het veelvuldig in- en uitschakelen, zoals bij sensorlampen automatisch gebeurt, heeft geen invloed op de levensduur. Bovendien leveren LED-lampen direct na het inschakelen 100% helderheid. Hiermee zijn ze energiebesparende lampen (die allemaal een aanloopfase hebben) ver vooruit in de ware zin van het woord.

  E14 LED lampen

  Zijn er ook E14-LED-lampen met afstandsbediening?

  E14-LED-lampen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening of met smartphonebediening via app. Bij beide opties omvatten de reguliere functies bijvoorbeeld:

  • de helderheid dimmen
  • de kleurtemperatuur veranderen
  • een RGB-kleur of RGB-kleurverandering instellen
  • timer-functies
  • verschillende vooraf ingestelde effecten

  Hoe slimmer de lichtbron, des te uitgebreider de mogelijkheden. In smarthomes worden E14-LEDs onder andere gebruikt voor aanwezigheidssimulaties tijdens vakanties of voor automatische lichtroutines die precies op uw dagelijks ritme zijn afgestemd.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.