G9 LED

G9 LED-lampen – compacte lamp met stiftvoet

De G9-fitting is lange tijd alleen maar in verband gebracht met halogeen lichtbronnen. Voor 230V halogeenlampen was dit een van de standaardfittingen. Maar de techniek staat niet stil en de ontwikkeling op het gebied van de LED's al helemaal niet. Met de G9 LED-lamp is vandaag de dag een lamp op de markt, die als volwaardige vervanging voor G9 halogeenlampen mag worden beschouwd. De compacte LED-techniek is een uitkomst voor lichtbronnen met geringe afmetingen zoals de stiftfittinglamp G9. De G9 LED-lamp combineert compactheid met nog een aantal voordelen van LED-lampen: zuinigheid, lange levensduur, stoot- en trilvast, geen UV-straling en instant start met niet-flikkerend licht. Voor G9 LED-lampen betekent een lange levensduur dat ze wel 25 keer zo lang mee gaan als halogeenlampen. De levensduur van G9 LED-lampen ligt namelijk - al naar gelang het product - tussen 20.000 en 50.000 uur. Hoewel er ook spaarlampen met een G9-fitting bestaan die energiezuiniger zijn dan halogeenlampen, kunnen zij toch niet helemaal op tegen de G9 LED-lamp. Ook wat de afmetingen betreft, moet de spaarlamp het afleggen tegen de G9 LED-lamp.

G9 LED-lamp - geen warmtestraler zoals een halogeenlamp

Warmteontwikkeling is bij gloei- en halogeenlampen een storende factor, maar is bij de G9 LED-lamp niet aan de orde. In ieder geval speelt dit geen bijzonder grote rol. Nog een voordeel van de G9 LED-lamp is namelijk dat zij verhoudingsgewijs weinig warmte ontwikkelt en alleen in het achterste gedeelte van de lamp temperaturen van 60°C tot 100°C kunnen voorkomen.

De stiftfitting G9

Met zijn G-fitting beschikt de G9 LED-lamp over een fitting die is uitgerust met twee pinnen, die 9 mm uit elkaar staan. Vanwege de pinnen, die bij G9 LED-lampen soms ook stiften worden genoemd, wordt de G9-lamp ook wel aangeduid als: „stiftfittinglamp“.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.