GU5.3 LED

GU5,3 LED-lamp – alternatief voor 12V-halogeen reflectorlampen

Met de ontwikkeling van de GU5,3 LED-lamp is er een volwaardige vervanging voor 12V-reflectoren met sokkel GU5,3 gekomen. Door de langere levensduur en het lagere energieverbruik was de halogeenlamp al beter dan de gloeilamp. Maar de ontwikkeling van de GU5,3 LED-lamp betekent in vergelijking met de halogeenlamp een reusachtige stap voorwaarts. De levensduur van de GU5,3 LED-lamp kan wel tien keer zo hoog zijn als die van een halogeenlamp van dezelfde vorm. Nog meer voordelen van de GU5,3 LED-lamp zijn: laag energieverbruik, geen onderhoud, geen IR- of UV-straling, kleurvastheid en ongevoeligheid voor trillingen.

„MR16“ - de grootte van de reflector van de GU5,3 LED-lamp

Meestal wordt bij de GU5,3 LED-lamp behalve de maat van de sokkel ook de toevoeging MR16 vermeld. Deze maataanduiding heeft betrekking op de reflector van de GU5,3 LED-lamp. De letters MR staan voor „multifaceted reflector“ (multi-gefacetteerde reflector) en het getal 16 erachter geeft informatie over de diameter van de reflector. De reflector van een GU5,3 LED-lamp heeft een diameter van 51 mm, omdat het getal 16 voor 16/8 inch staat. De sokkel van de GU5,3 LED-lamp is een steeksokkel, waarvan de naar buiten stekende contactdelen 5,3 mm uit elkaar liggen.

Toepassingsgebieden van de GU5,3 LED-lamp

De GU5,3 LED-lamp wordt in woonhuizen vaak als reflectorlamp in inbouw- of opbouwspots gebruikt. Ook voor open lampen zijn GU5,3 LED-lampen een geschikte lichtbron. In een zakelijke omgeving worden GU5,3 LED-lampen vaak in winkels, bars, cafés, restaurants en musea als accent- of hoofdverlichting gebruikt. GU5,3 LED-lampen produceren geen UV- of IR-straling en maar weinig warmte. Daarom zijn ze vooral in musea of winkels uitstekend geschikt voor het verlichten van lichtgevoelige objecten of warmtegevoelige producten.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.